Yiğit Güllü, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton Üniversitesi- İTÜ'17

Yiğit Güllü, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton Üniversitesi- İTÜ

SUNY- Çift Diploma Programı bence günümüzde çok büyük bir avantaja sahip. Türkiye’de sayılı üniversitelerden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nden ve Amerika’da New York eyaletinde bulunan Binghamton Üniversitesi’nden birer diploma alıyoruz. Bu durum bir kere sizi hayata diğer mezunlardan bir adım önde başlatıyor. Ayrıca Amerika’da 2 sene bulunmamızdan dolayı İngilizce konuşma ve anlama kabiliyetimiz de gelişiyor.

Binghamton Üniversitesinde farklı uluslardan birçok öğrenci oluyor. Onlarla arkadaşlık kurarak hem İngilizcenizi hem de hayata olan bakış açınızı genişletebilirsiniz. Eğitim konusunda da ilk sene İstanbul Teknik Üniversite’sinin yetkin öğretim görevlilerinden dersler alarak bilgisayar alanında sağlam bir temel oluşturuyorsunuz. Binghamton Üniversitesine de ilk olarak 2. Sınıfta gittiğimizde bu temel üzerinden devam edince çok bir zorlanma olmuyor. SUNY okullarının zorunlu kıldığı Gen-Ed. dersleri (Fitness, Müzik gibi) ise sosyal ve kültürel anlamda birikim sahibi olmanızı sağlıyor. Ayrıca Binghamton, konumu itibariyle, okulun tatil olduğu zamanlarda çevre illere giderken çok zaman harcamanıza neden olmuyor, mesafeler yakın oluyor. Binghamton’da kış ayları genelde karlı geçtiği için hafta sonu yakınlardaki kayak merkezlerine gitme olanağına da sahip oluyorsunuz.

Bu programı tercih etmek isteyen genç arkadaşlara tavsiyem ise ilk olarak sizi güzel bir macera –yarısı Amerika’da yarısı Türkiye’de olmak üzere- bekliyor. Eğer dersleri düzenle ve planlı olarak takip ederseniz hem programdan hem de bölümünüzden memnun kalacağınızdan eminim. Mezun olduğunuzda ise sponsor gerekmeden bölümünüzle alakalı pozisyonlarda işe girmek koşuluyla 3 senelik OPT hakkı kazanıyorsunuz. Ben de yeni bir mezun olarak bu hakkı elde ettim ve şimdi Amerika’da iş arama sürecine girdim.

Eğer aileniz size gerekli yardımları sağlayabiliyorsa bence çok düşünmeden bu programı tercih edebilirsiniz. Yaşayacağınız tecrübeler ve alacağınız eğitim size güzel bir fırsat veriyor. Hazırlık hariç dört sene içinde 2 diploma sahibi oluyorsunuz.