Orçun Kahyaoğlu, İşletme, Binghamton University - ODTÜ '13

Orçun Kahyaoğlu, İşletme, Binghamton University - ODTÜ

Çift diploma programını hem Türkiye’nin hem de ABD’nin en iyi devlet üniversitelerinde, farklı disiplinlerde ve dünyanın birçok yerinden gelen öğrenciler ile birlikte eğitim alarak daha geniş bir dünya vizyonuna sahip olma fırsatını değerlendirmek için tercih ettim. ABD’de bulunduğum süre içerisinde İşletme anadalına bağlı olarak Finans alanında yandal ile birlikte Finansal Ekonomi alanında çift anadal programlarını akademik başarı bursu ile tamamlayarak bölüm birinciliği ödülü ile mezun oldum. Çift diploma programının kazanımları ile birlikte yüksek lisansımı dünyanın sayılı yöneticilik okullarından olan London School of Economics and Political Science (LSE)’de Karar Bilimleri (Decision Sciences) alanında bitirme projesinden en yüksek notu alarak tamamladım. Çalışma hayatıma ise global cam üreticilerinden Şişecam’da Stratejik Planlama departmanında yine yüksek başarı standartlarında devam ediyorum.

Çift diploma programından üç diploma ile mezun olarak edindiğim deneyimler hayatımın her alanında bana ışık tutmaktadır. Yüksek katma değerli akademik kazanımlarının yanı sıra, programın doğası gereği günlük rutininizin aksine sık değişen ev, çevre, arkadaş ortamı, dil, kültür ve iklim gibi birçok unsura sürekli bir uyum sağlama halinde olmak; hayat boyu karşılaşmak zorunda olduğunuz değişimlere en hızlı şekilde adapte olabilme yetisi konusunda çok önemli katkılarının olduğunu ifade etmek isterim. Çift diploma programı hayat boyu taşıyacağım çok önemli bir değeri de bana bıraktı: SUNY ailesinin bir parçası olmak. Bu ailenin bir parçası olmak hem akademik hem profesyonel hem de özel hayatımda kendimi yeniden ispat etmek zorunda kalmadan peşin bir kabul görülme ayrıcalığını da bana kazandırmış oldu.