Şevket Aslan, İnşaat Mühendisliği, University at Buffalo - İTÜ '11

Şevket Aslan, İnşaat Mühendisliği, University at Buffalo - İTÜ

Benim için üniversite sınavından daha önemlisi tercih dönemiydi. Çünkü doğru yapılamayan bir tercih bütün hayatımı olumsuz yönde etkileyecekti. Bunun farkındaydım. Bunun için belki de sınavdan ziyade tercihlerime daha fazla odaklanmam gerekliydi. Çünkü iyi bir puan almakla her şey bitmiyordu. Yanlış bir tercih ile topladığım puanları kaybedebilir, yeniden sınava girmem gerekebilirdi.

Tercih kılavuzundaki bütün bölümleri detaylı bir şekilde inceledim. Türkiye’deki bütün üniversitelerin ilgilendiğim bölümlerinin şartlarını ve sundukları avantajları tek tek araştırdım. Uzun uğraşlarımdan sonra Suny programlarının diğer bölümlere göre daha avantajlı olduğu kanaatine vardım. Çünkü hem İstanbul’da hem New York’ta eğitim görecek hem de Amerikan ve Türk üniversitelerinden çift diploma alma imkânım olacaktı. Bu şekilde tercihlerimi yaptım.

Sonuçlar açıklanınca ilk tercihim olan State University of New York at Buffalo, İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandığımı öğrendim. Çok mutlu olmuştum. Bu bölüme başladıktan sonra beklentilerimin daha fazlasını buldum. Kampüs içinde bir iş bularak hem cep harçlığımı çıkardım hem de İngilizce konuşma seviyemi geliştirdim. Bu sayede, hâlâ sosyal medya üzerinden görüştüğüm Amerikan iş arkadaşları edindim. Amerikan kültürünü ve çalışma ortamını daha yakından görme fırsatını bu şekilde yakalamış oldum.

Şu anda Erciyes Üniversitesi İnşaat Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Akademik kariyerim boyunca önümdeki en büyük engel İngilizce olacaktı. Bu engeli SUNY sayesinde aştım. Böyle bir imkânı sundukları için tüm hocalarıma, SUNY çalışanlarına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.