İbrahim Onur Öz, İşletme, SUNY New Paltz -İzmir Ekonomi Üniversitesi '08

İbrahim Onur Öz, İşletme, SUNY New Paltz -İzmir Ekonomi Üniversitesi

İşletme çift diploma programına 2004 yılında başvurdum. İki diploma alacak olma fırsatı ve  Amerika’da staj ve iş olanakları, bu programı seçmemdeki nedenlerden sadece bazıları.

Çift diploma programı bana sadece iki diploma kazandırmadı, aynı zamanda kaliteli öğretim görevlilerinden ders almanın önemini gösterdi. Tüm derslerim araştırmaya dayalı olduğundan, kütüphane kullanma alışkanlığı edindim. Özellikle araştırma yapmayı sevenler için, New Paltz Üniversitesi’nin çok donanımlı bir kütüphanesi olduğunu söylemem gerek. Şu anda İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışıyorum ve akademisyen olmak istiyorum.

SUNY New Paltz’ın öğrencilere sunduğu bir çok kampüs içi olanakları mevcuttur. Özellikle spor salonunu çok beğendim ve zamanımın çoğunu orada geçirdim. Harika bir kampüsün dışında, New Paltz şehri de bir çok kafe ve publarla öğrencilerin boş vakitlerini geçirebilecekleri etkileyici bir şehir. Bunun yanısıra unutulmaz deneyimler yaşayacağınız New York şehrine sadece bir saat uzaklıkta.

Bu program bana her iki ülkenin eğitim sistemini öğrenmemie ve bu sistemleri değerlendirmeme yardımcı oldu. Programın sunduğu bütün olanaklardan faydalanırsanız, kendinizi hem akademik hem de sosyal yönden geliştireceğinize emin olabilirsiniz.