Dokuz Eylül Üniversitesi - University at Albany

Amerika'daki Üniversite
:
University at Albany

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı  Albany Üniversitesi ile ortak yürütülen bir çift diploma programıdır. Bu program 2015 yılı tibariyle öğrenci alacaktır. Öğrenciler birinci ve ikinci yıllarında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde eğitim alırken, üçüncü ve dördüncü yıllarında Amerika’da Albany Üniversitesi’nde eğitim almaktadırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanır.

Programın süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir. Bu programa kabul edilebilmek için öğrencilerin IBT üzerinden minimum 70 alması gerekmektedir.  Eğer yeterli skor alınamazsa öğrenciler Dokuz Eylül Üniversitesi’nde hazırlık eğitimi almak zorundalar. Yeterli TOEFL puanını almak için öğrencilere iki yıl süre verilir.

Öğrenciler Dokuz Eylül Üniversitesi’nde eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden Dokuz Eylül Üniversitesi’ne ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak Albany Üniversitesi’ne ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler  belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuzçeşmeler kampüsünde, Amerika’daki eğitimlerini ise Albany Üniversitesi’nde alacaklardır.

Bu saygın üniversitelerde başarı ile programı tamamlayan öğrenciler Amerika’da kendi alanlarında OPT (Optional Practical Training) adı verilen yasal çalışma hakkına sahip olacaklardır.

Bu program hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Tüm Programlar