Ezgi Durmazpınar, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton University-İTÜ’2019

Ben Bilişim Sistemleri Mühendisliği, İTÜ / Information Systems, Binghamton University (SUNY) çift diploma programından mezun oldum. Üniversiteye başladığım gün daha dün gibi aklımda. Bu bölümü ailemle ilk seçmeye karar vermemizi hatırlıyorum. Bu kararın hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biri olduğunu şu anda daha net görebiliyorum. Hem bilişim sistemleri mühendisliğini seçmem hem de bu bölümü çift diploma programı kapsamında yurt dışından da diploma alacak şekilde okumam hayatımı değiştirdi. Bu süreç inanılmaz keyifli ve güzeldi benim için. Hem Türkiye’de hem Amerika’da çok iyi okullardan oldukça kaliteli ve tatmin edici bir eğitim aldığımı söyleyebilirim.

Aldığım eğitim ve bölümümden bağımsız Amerika’da geçirdiğim iki senelik süreç bana hem vizyon anlamında hem de dil anlamında çok fazla şey kattı. Değişik kültürlerden farklı bir sürü çevre edinmemi ve çok güzel dostluklar biriktirmemi sağladı. Özellikle, Amerika’da üniversite hayatında kurduğunuz çevreniz ve arkadaş ortamınız size oradaki gerçek yaşamdan çok fazla şey öğretiyor bence. Bunların dışında, dünyanın bir ucunda tamamen farklı bir ortamda ailenizden ve buradaki çevrenizden uzak yaşamak ve okumak farklı insan tanımadan ve vizyondan öte kişiliğinize çok katkı sağlıyor. Hem size inanılmaz bir cesaret hem de çok güçlü bir özgüven duygusu aşılıyor. Ben böyle bir üniversite tecrübesinin kendi kişiliğimdeki etkilerini özellikle şimdi mezun olduktan sonra ve işe başladıktan sonra çok daha net bir şekilde gözlemliyorum.

Eğer bu süreçte kendinize bir şeyler katabilirseniz ve aldığınız bu eğitimi doğru değerlendirebilirseniz, mezun olduktan sonra çok iyi şirketlerde başlama olanağı sizi bekliyor olacak. Ben daha mezun olmadan bile çok büyük dünya şirketlerden mülakatlara çağırıldım, hem Amerika’da hem Türkiye’de. Mezun olduktan bir ay sonra ise dünyanın en büyük IT şirketlerinden biri olan IBM firmasında işe başladım Türkiye’de. Şu anda bulunduğum konum tam olarak bundan 5 sene önce hayalini kuruduğum yerdi, hem çok sevdiğim bir işi yapıyorum hem de çok istediğim bir yerde başladım bunu yapmaya. Her şey için SUNY Dual Diplomaya çok teşekkür ederim ve bu bölüme ilgisi olan bütün genç arkadaşlarıma tekrardan tavsiye ederim.