Ufuk Arslan, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton University - İTÜ '09

Ufuk Arslan, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton University - İTÜ

Liseden mezun olduktan sonra gelişimime yardımcı olacak yeni ve değişik deneyimlerin peşindeydim. SUNY ve ITU arasında gerçekleştirilmekte olan bu yeni programı öğrendiğimde bu ayrıcalıklı ailenin bir bireyi olmam gerektiğinin farkına vardım.

Bölüme girdikten sonra bu programın hem eğitsel manada hemde sosyal manada beklentilerimin çok üzerinde olduğunu farkettim. Dört inanılmaz yılın ardından geri baktığımda, bu süre zarfında tanıştığım insanlar, kültürler ve değişik bakış açılarının beni mezun olduktan sonra kendi şirketimi kurmaya kadar götürecek etkilerinin olduğunu görüyorum. Programda kazandığım teknik bilgilerin ve ileri görüşlülük, cesaret, zorluklarda ayakta kalabilme ve yeni şeyler deneme arzusunun bana BT dünyasında kendi şirketim olan Mobilist'i kurmamda çok büyük etkisinin olduğu bir gerçek.

Programın bana kattıkları sadece bilgi ve kabiliyetler değil, aynı zamanda dört yıl boyunca bitmeyen eğlenceler ve arkadaşlıklarda en önemli yeri tutar. Bütün bu arkadaşlıklar, eğlenceler, beceriler, bilgiler ve en önemlisi deneyimlere bakarak hayatımda verdiğim belkide en iyi karar DPP programlarından birine yazılmaktı diyebilirim.