Barış Aytan, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, SUNY Maritime College - İTÜ '09

Barış Aytan, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, SUNY Maritime College - İTÜ

İlköğretim yıllarımdan bugüne hep denizcilik üzerine  lisans eğitimi almak, bu endüstride kariyer sahibi olmak istemiştim. 8 yaşındayken yelkene başlayıp, sonraki yıllarda 5 sene milli takım düzeyinde yelken sporuyla ilgilenmemin de bu kararımda etkili olduğuna inanıyorum. Lise 3. sınıftayken SUNY Maritime College ile İTU Denizcilik Fakültesi'nin uluslararası ortak lisans programı başlattığını öğrendiğim an "işte benim olmam gereken yer burası!' dedim. Denizcilik gibi dünyanın en global sektörlerinden birine hazırlanırken 2 sene ABD'de ve özellikle New York şehrinde yaşamak ve eğitim görmek gerçekten çok büyük bir fırsat. Ayrıca SUNY Maritime College'ın çok ileri seviyede bir yelken takımının olması da çok ilgimi çekti.

2009 Haziran ayında SUNY Maritime College ve İTU Denizcilik Fakültesi diplomaları ile mezun olduğumda, SUNY Maritime College'dan iş teklifi aldım ve Uluslararası Ulaştırma Yönetimi bölümünde yüksek lisans yapmak için geri dönmeye karar verdim. Yüksek lisans eğitimim sırasında, Turkish Student Liasion ve Regimental Duty Officer olarak çalıştım ve haftasonları SUNY Maritime Yelken takımının yardımcı koçu olarak görev aldım. Bunların yanında 2010 yılının yaz döneminde 3 ay sure ile SUNY Maritime College’ın Empire State 6 adlı eğitim gemisinde hem vardiya zabiti olarak çalıştım hem de denizcilik ve sektörler ilgili çeşitli dersler verdim. SUNY Maritime College’daki yüksek lisans eğitimimi tamamladıktan sonra, New York’ta bulunan CargoTrans. Inc. şirketinin ihracat departmanının başında çalışmaya başladım ve halen orada  devam ediyorum.

Uluslararası ortak lisans programından mezun olmuş birisi olarak, ufkunu genişletmek ve gittikçe globalleşen dünyaya ayak uydurmak isteyen her oğrenci için bu programı tavsiye ediyorum.