Neslihan Küçük, TEFL, SUNY Cortland- Anadolu Üniversitesi'15

Neslihan Küçük, TEFL, SUNY Cortland- Anadolu Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği (UOLP- SUNY Cortland) bölümünden 2015 yılında mezun oldum. Hayallerimden biri hem Türkiye hem de Amerika da üniversite okumaktı. Bu iki ülkenin de  üniversite hayatını görmek ve yaşamak istiyordum. Bu yüzdende bu bölümü keşfettiğim de benim için en ideali olduğunu düşündüm. Hem iki ülkenin üniversite hayatını görmek aynı zaman da farklı kültürlere tanık olma şansını yakalıyorsunuz ve en büyük avantajlarından biri olan çift diploma ile mezun oluyorsunuz.

Bu program, İngilizce öğretmenliğini hedefleyen kisiler için artıdır. Neden diye sorarsanız sebebleri şunlardır; günümüzde bir “ELT” (English language teacher) olmak için yurt dışı eğitimi olması artık şart durumuna geldi. Bundan dolayı eğitiminizin 2 yılını Amerika’da SUNY Cortland da almak bir çok avantajı ve maceraları yanında getiriyor. New York eyaletinde eğitim üzerine en iyi üniversitelerden biridir. Eğitmenlerin çoğunun alt yapısında ikinci dil edinip geldiklerini görüyorsunuz, bu yüzden uluslararası  öğrencileri daha çok anlıyorlar ve yardım ediyorlar. Kısacası empati kuruyorlar. Bu da ilk adapte döneminde kişiye çok yararlı oluyor. Aynı zamanda, 2 yıllık eğitimin içerisinde oradaki bir okulda staj yapma şansını yakalıyorsunuz. Bu da teori de öğrendiklerinizi, pratiğe dökmekte daha kolaylık sağlıyor. Derslere düzenli katılıp üstüne düşen görevi yapıyorsanız eğer, başarısız olma gibi bir durumunuz olmaz.

Derslerinizin yanı sıra Cortland’da bir çok sosyal faaliyetlere katılma şansınız oluyor. Düzenli şekilde sertifikalı konferanslar düzenleniyor. Spor ile uğraşan kişilere spor yapma imkanı sağlıyor. Çalışmak isteyen öğrencilerin kampüs içerisinde çalışma şansları oluyor. Bunların sayesinde İngilizce dilini ders dışında bir çok alanda kullanabiliyorsunuz ve bir sürü yeni şey  öğrenebiliyorsunuz.

Ben çok güzel ve dolu bir şekilde 2 yıl geçirdim. Bir çok yeri gezme fırsatı buldum. International öğrenciler sayesinde bir çok kültürle tanıştım ve güzel arkadaşlıklar edindim. Yeni bir dil (ispanyolca) öğrendim. Üniversite sayesinde alanım ile ilgili ve de alan dışı bir çok konferansa katılma fırsatı buldum.  Kısacası bir çok yönden kendinizi geliştireceğiniz fırsatlar yakalıyorsunuz. Eğer sizin de hedefinizde  yurtdışında eğitim görmek ve çift diploma sahibi olmak varsa bu program en idealidir.