Aslı Tapucu, Moda Tasarımı, Fashion Institute of Technology - İTÜ '13

Aslı Tapucu, Moda Tasarımı, Fashion Institute of Technology - İTÜ

SUNY programı İTÜ-FIT Moda Tasarım mezunuyum. hem zorlu hem de çok eğlenceli bir programdı.New York’ta ilk başlarda kültürel ve dil olarak zorlandım ama sonradan zorluklarla başa çıkmayı öğrenerek hem keyif aldım hem de bu durumun beni olgunlaştırdığını farkettikçe daha çok ne istediğini bilen, hedefini belirleyebilen bir insan haline geldim. Moda Tasarım okusam da ilgimi çeken dans,müzik gibi konularda da kendimi ilerlettim ,gezdiğim ve keşfettiğim mekanlardan insanlara kadar New Yorkta yaşamak bana çok geniş bir vizyon kattı. Mezun olduktan sonra ünlü markaların yanında staj yapıp çalışma fırsatı yakaladım.

Türkiyeye döndüğümde de kendime olan güvenim, birikimlerim ve çalışmalarım sayesinde daha kolay iş buldum ve sonrasında da pozisyon olarak çabuk yükseldim. Şu anda çalıştığım firmanınalt markasının hem kreatif direktörü hem de baş tasarımcısıyım ve hala öğrenmeye çok açığım.Okulda öğrendiklerimi ve orda kurduğum insan ilişkilerini yaptığım işlereveözel hayatıma uygulama konusunda hergün daha da ustalaşıyorum ve bu beni çok mutlu ediyor. Her an geliştiğimi hissediyorum. Okul dışında kurduğum dostluklar da hala devam ediyor ve hala New york’a gittiğimde biraraya geliyoruz. Herkese yurtdışı hayatını deneyimlemesini tavsiye ederim.