Cansu Karaca, Çevre Mühendisliği, University at Buffalo - İTÜ* '12

Cansu Karaca, Çevre Mühendisliği, University at Buffalo - İTÜ*

Lisans eğitimimi Istanbul Teknik Üniversitesi – SUNY University at Buffalo Çevre Mühendisliği çift diploma öğrencisi olarak 2012 yılında tamamladıktan sonra, çevre ve enerji alanında faaliyet gösteren özel bir danışmanlık firmasında kariyerime başladım. Daha sonra, İTÜ’de yüksek lisans eğitimime başladım ve çevre bilimi ve enerji teknolojileri alanlarında mesleğimde bana farklı bir perspektif kazandıran disiplinler arası çalışmalar yürütme fırsatı buldum.

Hayattaki başarılarımızda akademik geçmişimiz ve bu geçmişin bize kazandırdığı yetkinliklerin payı çok büyük olsa da, sosyal yönden gelişimimizin de bir o kadar önemli olduğunu düşünüyorum. İTÜ – SUNY çift diploma programı boyunca edindiğim tecrübeler üniversite hayatımı anlamlı kılarken, benim gerçek hayata hazırlanmamda da önemli katkıları olmuştur. Dünya'nın dört bir köşesinden gelen kişilerle arkadaşlık kurma fırsatı sayesinde, yeni kültürler öğrenmek, bakış açımı genişletmek ve Dünya’ya yeni bir bakış açısıyla bakabilme fırsatı edindim. Tecrübelerim bana uluslararası bir konferansta hem teknik bir konu üzerinde tartışabilme hem de deneyimlediğim farklı kültürler hakkında sohbet edebilme olanağı tanıdı. İTÜ ve UB gibi saygın kuruluşların yürüttüğü böylesine uluslararası bir programın mezunu olarak, kendimi artık bir  "Dünya vatandaşına” dönüşmüş olarak görmek beni oldukça gururlandırıyor.

Bana hayallerimi gerçekleştirmemde gereken kişisel gelişim ve cesareti verdikleri için her iki üniversiteme de çok teşekkür ederim. Hayatımın şimdiye kadarki bölümü boyunca aldığım en doğru karar SUNY Çift Diploma ailesinin bir parçası olmaktı!

*Bu program yeni öğrenci almamaktadır. Mevcut programlarımızı görmek için websitemizi ziyaret ediniz: http://www.suny.edu.tr