Deniz Şahin, İnşaat Mühendisliği, University at Buffalo-İTÜ’2019

Merhaba arkadaşlar!  Ben University at Buffalo ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ortak yürüttüğü Dual Diploma Programı 2019 mezunuyum. Bölümden mezun olduktan sonra kariyerime AEGIS Project Control şirketinde Proje Kontrol Mühendisi olarak Amerika’da başladım. Birçoğunuzun bu programın teknik detaylarını bildiğini varsayarak bu kısmı pas geçeceğim hepinizin zamanının önemli olduğunu düşünüyorum. Programın öğrencilere katkısı oldukça fazla. Öncelikli olarak bir İTÜ’lüyüm deme ayrıcalığına sahip olmak günümüz koşullarında sizi inanın rakiplerinizin, bir adım bile olsa, önüne çıkarır ve size inşaat sektörüne atıldığınızda gerekli özgüveni sağlar. Size zaten İTÜ’den alacağınız eğitimi anlatmama gerek yoktur, liselerde genel olarak mühendislik isteyen arkadaşlarımıza sürekli anlatılıyordur. Bunlar sadece bu programın Türkiye ayağı. Amerika ayağını ele alacak olursak, öncelikle hayatta kalma yeteneklerinizin artacağı bir yere yani Buffalo’ya gidiyorsunuz (SOĞUK). Buradaki üniversitemiz gerçekten bir kültürel çeşitlilik merkezi. Bu sayede birçok kültür ile etkileşime geçip dünya görüşünüzü inanılmaz derecede genişletebilirsiniz. Bunun dışında University at Buffalo’nun İTÜ’den eksiği yok hatta bazı noktalarda İTÜ’de göremediğiniz imkânları yakalayabilirsiniz (sürprizlere açık olun). Ayrıca yurt dışında çalışıp kariyerlerini geliştirmek isteyenler için University at Buffalo size bu olanağı sağlayabilecek bir üniversite. Son olarak bu kadar şeyi geçersek bu programın size katacağı arkadaşlıklar ise belki de İTÜ ve UB’den alacağınız iki diploma gibi daim kalacaktır.