Yeditepe Üniversitesi - SUNY New Paltz

Amerika'daki Üniversite
:
SUNY New Paltz

Yeditepe Üniversitesi ile New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı New Paltz’ın birlikte yürüttüğü bir çift diploma programıdır. Bu program 2023 yılı itibarı ile öğrenci kabul etmeye başlamıştır. Öğrenciler eğitimlerinin ilk iki yılını Yeditepe Üniversitesinde son iki yılını ise SUNY New Paltz’da alırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanırlar.

Program süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir. İngilizce hazırlık eğitimi (yeterli puan alınması durumunda hazırlık eğitimden muafiyet mümkündür) sonrası ilk iki yılı Yeditepe Üniversitesi’nde, son iki yıl ise SUNY New Paltz’da tamamlanacaktır. Öğrencilerimizin SUNY-New Paltz’daki eğitimlerine başlayabilmeleri için TOEFL IBT üzerinden 79 almaları beklenmektedir, bu şartı ABD’ye gitmeden önce sağlamaları gerekmektedir.

Öğrenciler Yeditepe Üniversitesinde eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden Yeditepe Üniversitesine ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak SUNY New Paltz’a ödeme yapacaklardır.

Bu saygın üniversitelerde başarı ile programı tamamlayan öğrenciler Amerika’da kendi alanlarında OPT (Optional Practical Training) adı verilen en az 1 yıl yasal çalışma hakkına sahip olacaklardır.

Bu program hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Tüm Programlar