İstanbul Teknik Üniversitesi - University at Buffalo

Amerika'daki Üniversite
:
University at Buffalo

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı Buffalo Üniversitesi’nin birlikte yürüttüğü bir çift diploma programıdır. Bu program 2003 yılından beri öğrenci almaktadır. Öğrenciler eğitimlerinin birinci ve üçüncü yıllarını İTÜ’de, ikinci ve dördüncü yıllarını ise Buffalo Üniversitesi’nde alırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanırlar.

Program süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir. Bu programa başlayabilmek için öğrencilerin TOEFL IBT üzerinden minimum 79 (veya kabul edilen başka bir uluslararası İngilizce seviye tespit sınavından eşdeğer bir puan) alması gerekmektedir. Eğer yeterli skor alınamazsa öğrenciler İTÜ’de hazırlık eğitimi almak zorundalar. Yeterli TOEFL puanını almak için öğrencilere iki yıl süre verilir.

Öğrenciler İTÜ’de eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden İTÜ’ye ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak Buffalo Üniversitesi’ne ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler  belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  İTÜ Maslak Kampüsü’nde, Amerika’daki eğitimlerini ise Buffalo Üniversitesi’nde alacaklardır.

Bu saygın üniversitelerde başarı ile programı tamamlayan öğrenciler Amerika’da kendi alanlarında OPT (Optional Practical Training) adı verilen yasal çalışma hakkına sahip olacaklardır.

Bu program ve öğretim planı hakkında daha fazla bilgi için tıklayabilirsiniz.

Tüm Programlar