Begüm Özener, İngilizce Öğretmenliği, SUNY New Paltz-ODTÜ’2016

Merhaba , ben Begüm Özener. Odtü/ Suny New Paltz İngilizce Öğretmenliği ve İnsan-Toplum Bilimleri bölümünden 2016 yılında mezun oldum. Odtü ile SUNY-New Paltz arasında oluşturulan ortak lisans programı sayesinde çift diploma ile mezun oldum. Hem Amerika ‘da hem de Türkiye ‘de aldığım bu eğitim ile kendime çok şey kattım. İki farklı kültürde eğitim almak benim için harika bir deneyimdi. Bu iki üniversitede aldığım eğitim ve stajlar gelişimime çok büyük katkı sağladı. İki üniversitenin verdiği dersleri başarı ile geçmek beni daha da gururlandırdı. Her dersin bana kattığı çok farklı bakış açıları oldu. En keyif aldığım derslerden biri ise ‘’Live Theatre Experience ’’ dersim oldu. Broadway Müzikallerine giderek , büyüsüne kapıldığım müzikaller için makale yazmak benim için harika bir deneyimdi.

Odtü’de edindiğim arkadaşlarım New Paltz’da aynı evde kalmamız ile birlikte ailem oldular. New Paltz’a ilk adım attığımda acaba yapabilecek miyim diyerek başladığım yılım, gitmek istemiyorum cümlesi ile tamamlandığında başardığımı hissettim. Her zaman gururla söylediğim bir şey var; Odtü-SUNY mezunuyum ve bununla gurur duyuyorum.