Erman Tatar, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton Üniversitesi-İTÜ'18

Erman Tatar, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton Üniversitesi-İTÜ

Üniversite sınavlarına hazırlanırken kendime bir mektup kaleme aldım. Mektubumda, bir gün en büyük hayalim olan İstanbul Teknik Üniversite’sini kazanacağıma ve yine en büyük hayalim olan bilgisayar ve bilişim teknolojileri üzerine bir bölüm okuyacağıma dair kendime söz vermiştim. Hatta uzun vadeli plan yapıp, İTÜ'yü başarıyla bitirdikten sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne doğru hayallerimi gerçekleştirmek için yola çıkacağımdan bile bahsetmiştim. Bu hedef ve hayaller ile yola çıktığım YGS-LYS sınav maratonunda, çok uzun yorucu bir yıl geçirdim. Tercih zamanı geldiğinde annem, mektubumdaki hayallerimi gerçekleştirmek için en büyük fırsatın SUNY Binghamton Üniversitesi ve ITU iş birliğinde açılan Bilişim Sistemleri Mühendisliği çift diploma programının olacağını ve bunun için elinden ne geliyorsa yapacağını söyledi. Böylece tercihlerde ilk sıraya SUNY Binghamton ve İTÜ’yü yazmıştım. Ben de fedakâr anneme üniversite yıllarım boyunca çok çalışacağımın sözünü vermiştim.

Bir gece yarısı açıklanan sonuçlarla, hayallerimin okuluna kavuşmuştum. Hazırlıkta ve birinci sınıfta geçirdiğim iki zorlu yılın ardından sonunda hayallerimde ki bir diğer aşama olan Amerika ya da gelmiştim. İnanılmaz tatlı, küçük ve yemyeşil Binghamton şehrindeki üniversitede çok güzel zamanlar geçirdik. İlk zamanlarımızda çok zorlandık ama o zorlukların yerini eğlencelere, maceralara, gezmelere bol bol ders çalışmalara bıraktı. Geri dönüp baktığımda o kadar güzel zamanlar geçirmişim ki anlatmaya kalksam sayfalar sürer diyorum. Önemle vurgulamam gerekir ki çok çalıştık, hem ülkemizi güzel temsil edebilmek hem de kendi hayallerimiz için tüm sınıfımla çok çalıştık çok yorulduk ama tamamen değdi.

Özellikle son yılımda, derslerden vakit ayırabildikçe sosyal sorumluluk projelerine katıldım. Amerika’daki SUNY Çift Diploma ofisinde gönüllü olarak çalıştığımız ekibimizle ilkokullara gittik, ilkokulda okuyan Amerikalı çocuklara Türk kültürünü tanıttık, resim derslerine katılıp Ebru sanatını öğrettik, oyunlar oynadık. Türkiye’yi ülkemizin adının hep iyi anılması, tanıtılması için etkinlikler düzenledik, sunumlar yaptık, 23 Nisanlar, 29 Ekimleri kutladık. Çok güzel bir dört yıldı.

En büyük destekçim hep annem oldu. Dolar ve döviz kurlarındaki inanılmaz gelişmelere, dört yıl süren yorucu derslere ve binlerce zorluklara rağmen annem ile birbirimize verdiğimiz sözlerden asla vazgeçmedik. 2018 Haziran ayında İstanbul Teknik Üniversitesi bölüm birinciliğimi açıklamış ve ödül töreni için annemi davet etmişti.  Ben A.B.D de olduğum için katılamamıştım ama annemin birincilik ödülümü aldığımdaki mutluluğu ve birbirimize verdiğimiz sözleri tutmuş olmanın verdiği o güzel duyguyu yıllar geçse de unutamayacağım sanırım.

Başarılı geçen üniversite hayatım sonrası bir tanesi New York Birleşmiş Milletler den olmak üzere iki tane iş teklifi aldım ve şu an yeni evime taşındım, artık hayallerimin şehri olan New York’ta Manhattan’da yaşıyorum. Gaziantep de başladığımız bu hikayeyi size Manhattan, New York’da noktalıyorum. Şimdi geriye dönüp bir teşekkür etmem gerekirse çok yüksek sesle söylüyorum, Teşekkürler SUNY DUAL DIPLOMA!!!