Yavuz Alpehlivan, Ekonomi, SUNY New Paltz-İTÜ’18

İnsanın hayatı ile ilgili verdiği bazı kararlar dönüm noktası niteliğindedir. Ben İTÜ - SUNY Uluslararası Ortak Lisans Çift Diploma Ekonomi Programını tercih ettiğimde bu kararın çok yerinde olduğunu biliyordum. Öncelikle programın sunmuş olduğu imkânlar sayesinde mezun olduktan sonra hayata bir adım önde başlama şansına sahip oluyorsunuz. Eğitim süresince ve Amerika’da geçirilen süre boyunca farklı kültürleri ve birçok ülkeden gelen insanları tanıma fırsatınız oluyor. Ayrıca bu süreçte kendinizi tanıma - geliştirme şansınız oluyor. Önünüze çıkan engeller ile nasıl baş etmeniz gerektiğini öğreniyorsunuz. Bu sayede kişiliğiniz daha hızlı bir şekilde gelişmiş oluyor.  Program içerisinde tamamlanan projeler ve görevler aslında sizin hayatta karşınıza çıkabilecek durumlara karşı nasıl davranmanız ve tepki vermeniz gerektiğini ölçümlüyor. Gösterdiğiniz akademik performans sayesinde okul tarafından burs programlarına dâhil ediliyorsunuz. Bununla birlikte okulun sunduğu sosyal olanaklar ile daha pozitif ve aktif bir birey oluyorsunuz. Mezun olduktan sonra geriye baktığınızda hayatınızın en güzel hatıralarını topladığınızı anlıyorsunuz, yenilerini biriktirmeye ve yeni maceralara doğru yelken açıyorsunuz. Ülkemizin en önemli üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ve SUNY New Paltz ailesinin mezunlarından biri olmaktan gurur duyuyorum. Forever Orange and Blue !