Bora Seçkin, İşletme, Binghamton Üniversitesi-İTÜ'12

Bora Seçkin, İşletme, Binghamton Üniversitesi-İTÜ

2012 yılında İşletme ODTÜ-SUNY Binghamton çift diploma programına başladım. Türkiye’nin en iyi okullarının çok verimli dizayn edilmiş ortak programları, beni ve bölüm arkadaşlarımı teorinin çok dışına çıkararak uygulanabilir bilgiler ile iş hayatına daha hazır bir hale getirdi. Okuduğum dönem boyunca okulumda staj imkanlarından yararlandım ve bunun yanı sıra muhteşem bir ekiple Türk kültürünü farklı yüzlerce yabancı öğrenci ve lokal Amerikan halkına tanıtma fırsatı elde ettim. Burada elde ettiğim kültürel etkileşimler sayesinde birçok farklı kültür, din ve sosyal altyapıdan gelen insanlarla iş hayatımda ve sosyal hayatımda iletişim kurabildim ve bu durum kendime ve potansiyelime olan güvenimi olması gerektiği noktaya getirdi.

Mezuniyetimin ardından Amerika’da bir süre iş hayatını deneyimledikten sonra Amazon Türkiye ofisinde çalışmaya başladım ve buradaki görevimde devam etmekteyim. Bahsettiğim tüm bu deneyimler bana dünyanın en global firmalarından birinde ilk iş deneyimimi kazanma fırsatı verdi. Çevremde mezun tüm arkadaşlarıma baktığımda kısa sürede büyük bir istihdam başarısı ile Türkiye’nin önde gelen firmalarında çalıştıklarını açık bir şekilde gözlemliyorum.

Üniversite hayatının insan hayatının akışını keskin bir şekilde etkilediği bu rekabetçi ortamda ülkemize 10.000 km uzakta yaşamak ve okumak, taşıdığı riskler çerçevesinde kolay değil. Fakat yine bahsettiğim bu rekabetçi ortamda alabildiğimiz riskler, akademik ve sosyal hayattaki gelişimlerimiz ve kazanabildiğimiz global Dünya görüşü hayatımızdaki başarının anahtarı aslında.

Hayata bir anahtar ile giriş yapan biri olarak bundan sonra izleyeceğim yolun da aynı vizyonda olması temel felsefem oldu. Risk almaktan çekinmeyen, tüm bu deneyimleri sayesinde kendi yerini ve bulunduğu yüzdelik dilimi çok net tespit edebilen tüm mezun, öğrenci ve potansiyel SUNY programı adaylarına başarılar diliyorum. Bizim büyük bir aile olduğumuzu, bunun yanı sıra akademi ve iş Dünya’sında büyüyen ailemizle birbirimize her zaman destek olan butik bir topluluk hali aldığımız gerçeğini tüm samimiyetim ile düşünmekten büyük mutluluk duyuyorum. Başarı elde ettiğimiz fırsatlar ile değil onları nasıl değerlendirdiğimiz ile ilintili aslında. Bu fırsatı elde etmiş ve edecek olan herkese sevgilerimle.