Mine Madenoğlu, TEFL, SUNY New Paltz - ODTÜ '09

Mine Madenoğlu, TEFL, SUNY New Paltz - ODTÜ

ODTÜ’nün SUNY New Paltz ile olan çift diploma programı öğrencisi olmak benim için yetişkin hayatıma zihin-ruh bütünsel gelişimi ile güvenle adım atmak demek oldu. Bu bölümün bölüm birincisi olarak mezunu olmak ise hem sosyal hem akademik hem de kariyer imkanları açısından birçok alanda bilgi birikimimi kullanabilmeme destek oldu. Bu bölümde sadece bir tek mesleğiniz olmakla kalmıyor, birçok meslekte yetkin hale geliyorsunuz. Öğrenciyken başlayan çeviri yapma beceri ve sevgim sonrasında İngilizce eserleri çevirip Türkçeye kazandırmamı sağladı. Şimdi kitap çevirmenliği ve serbest çevirmenlik yapıyorum.

Ayrıca öğrencilik hayatımın yaşamamı sağladığı deneyimlerle edindiğim içsel zenginliği şiir ve öykü kitapları yazarak paylaşıyorum. Bir de kurucusu olduğum Yaşam Kristalleri Kişisel Gelişim Danışmanlık Merkezinde öğrencilerin en az benim kadar öğrencilik süreçlerini mutlu geçirmeleri için ve yazar kimliklerini ortaya çıkartmak üzerine çalışmalar sürdürüyorum. ODTÜ-SUNY önce insanı, dolayısıyla yaşamı bilgi, beceri ve deneyim ile sağlamlaştırır.