Ümit Can Öksüz, İnşaat Mühendisliği, University at Buffalo - İTÜ '12

Ümit Can Öksüz, İnşaat Mühendisliği, University at Buffalo - İTÜ

SUNY-İnşaat Mühendisliği bölümünü seçerken, bana ileride çok büyük bir vizyon açacağını tahmin etmiştim. İstanbul Teknik Üniversitesi camiası bana bu güveni verirken, Amerika Birleşik Devletleri’nde de farklı bir kültürü tanıma, eğitim alma ve dostluklar kurma fikri beni etkilemişti. Ayrıca hem İTÜ’nün Türkiye’nin önde gelen, köklü ve asırlardır çağdaş bir üniversite oluşu, hem de Buffalo Üniversitesi'ndeki İnşaat Mühendisliği bölümünün dünyanın sayılı bölümler arasında bulunması ve dünyanın dört bir yanından gelen, idealleri yüksek öğrencilerle dolu olması seçimimi kolaylaştırdı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 4.00 üzerinden 3.97 ortalama ile bölümümün birincisi, İnşaat Fakültesi’nin birincisi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 2012 yılı tüm mezunları genelinde ikincisi oldum. Buffalo Üniveristesi'nde de Dekan Onur Listesinde 4.00 üzerinden 3.858 ortalamam ile yerimi aldım ve en yüksek Onur derecesi olan (Summa cum laude) ile mezun oldum.

Üniversitelerimin bana yaptığı bilgi anlamındaki katkılarla ABD'de başvurduğum tüm yüksek lisans programlarından kabul aldım. Uzun bir araştırmadan sonra Türkiye’deki ve Amerika’daki hocalarımın bana verdikleri görüşleri sayesinde, Amerika’nın en büyük devlet okullarından, US NEWS and WORLD REPORT listesinde ilk üçte bulunan University of Texas at Austin’e gitmeye karar verdim. Sıradaki planım ise doktoramı yapmaktır.

Teşekkürler İstanbul Teknik Üniversitesi, teşekkürler Buffalo Üniversitesi, teşekkürler değerli görüşlerini benden esirgemeyen program koordinatörümüz, Prof. Christine A. Human!