Pamukkale Üniversitesi – SUNY Cortland

Amerika'daki Üniversite
:
SUNY Cortland

Pamukkale Üniversitesi ile New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı Cortland’ın birlikte yürüttüğü bir çift diploma programıdır. Bu program 2023 yılı itibarı ile öğrenci kabul etmeye başlamıştır. Öğrenciler eğitimlerinin ilk iki yılını Pamukkale Üniversitesinde son iki yılını ise SUNY Cortland’da alırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanırlar.

Program süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir Bu programa başlayabilmek için öğrencilerin TOEFL IBT üzerinden minimum 72 (veya kabul edilen başka bir uluslararası İngilizce seviye tespit sınavından eşdeğer bir puan) alması gerekmektedir.  Eğer yeterli skor alınamazsa öğrenciler Pamukkale Üniversitesinde hazırlık eğitimi almak zorundalar. Yeterli TOEFL puanını almak için öğrencilere iki yıl süre verilir.

Öğrenciler Pamukkale Üniversitesinde eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden Pamukkale Üniversitesine ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak SUNY Cortland’a ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler  belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  Pamukkale Üniversitesi Kampüsü’nde, Amerika’daki eğitimlerini ise SUNY Cortland’da alacaklardır.

Bu saygın üniversitelerde başarı ile programı tamamlayan öğrenciler Amerika’da kendi alanlarında OPT (Optional Practical Training) adı verilen yasal çalışma hakkına sahip olacaklardır.

Tüm Programlar