Gizem Turan, Moda Tasarımı, Fashion Institute of Technology - İTÜ '13

Gizem Turan, Moda Tasarımı, Fashion Institute of Technology - İTÜ

Istanbul Teknik Universitesi gibi koklu bir egitim kurumunun, SUNY Ortak Lisans Programlarindan biri olan Moda Tasarim bolumunu duyar duymaz buraya girebilmek adina kollari sivadim. Beni en cok cezbeden, hem Dunyanin en iyi iki okulundan mezun olma firsati, hem de mezun olduktan sonra programin bize sunmus oldugu OPT calisma iznini Amerika’da kullanabilmekti. Egitim donemimde her iki okulunda bana kattigi cok onemli seyler oldu. Bir tarafta ITU’deki saygideger hocalarimiz bizi gercek is hayatina hazirlarken, diger tarafta FIT’deki hocalarimiz modanin onde gelen isimlerini zamaninda yetistirmisti ve her iki okuldan ogrendiklerimi birlestirdigim zaman gercekten kendimi bu bolume girerek bir kez daha sansli hissediyordum.

Egitimimi gecen sene dereceyle bitirdikten sonra Amerikada OPT hakkımı kullanarak hayatimin en dogru kararini vermis bulunmaktayim. Calistigim yerlerde de aslinda mezun olmama ragmen egitim hayatimin henuz bitmediginin farkina vararak, her yeni gun farkli bir deneyim kazanmanin verdigi mutlulugu hic birseye degisemem. Nitekim bir sene sonra tekrar Turkiye’ye dondum ve su anda Istanbul Teknik Universitesinde Moda Tasarim Programinin en genc hocasi olarak 1. sinif ogrencilerine egitim vermekteyim. Gercekten bir zaman oturdugum masalarda suan ogrencilerimin oturuyor olmasi ve onlara ogrendiklerimi aktarmak duygularin en paha bicilmezi. Bunun yani sira sevgili Prof. Dr. Cevza Candan hocamizin her zaman bize sonsuz destegi ve surekli karsimiza yeni firsatlarla gelmesi ITU’lu Moda Tasarimi ogrencileri icin cok buyuk bir avantaj. Kendisi beni bir zamanlar ogrencisi oldugu Bossa Denim firmasinin Genel Muduru Sedef Hanimla tanistirdiktan sonra yarisma icin hazirliklara basladik. Her sene Amsterdam da duzenlenen Denim Fuarinda bu sene bir farklilik yaratmak istediklerini ve her katilan firmanin bir genc tasarimci secerek,denim kumaslarini en dogru kullanan tasarimciya odul vereceklerini duyurdular. Bu yarismada en iyi kumas ve kombin odulunu aldik ve bu benim icin inanilmaz bir deneyim oldu. Butun arkadaslarima ve ogrencilerime gercekten bu tarz yarismalarin cok onemli oldugunu ve kesinlikle katilmalari gerektiginin onemini vurguluyorum. Orada yasadigimiz heyecan, tanistigimiz insanlar ve sonunda beklemedigimiz bir odulu almak cok gurur vericiydi.

Hayatta her okul donemi cok onemlidir ama universite donemi kariyer planlamasinda en onde gelir. Bir kez daha oku deseler yine ITU-SUNY programini tercih ederim. Bana kazandirdigin ve kazandirmaya devam ettigin deneyimler icin tesekkurler ITU-SUNY...