İstanbul Teknik Üniversitesi - SUNY Maritime College

Amerika'daki Üniversite
:
SUNY Maritime College

Bu çift diploma programı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı Maritime College ile ortaklaşa yürütülmektedir. 2003 yılından itibaren öğrenci almaktadır.

Program süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir. Bu programa başlayabilmek için öğrencilerin TOEFL IBT üzerinden minimum 79 (veya kabul edilen başka bir uluslararası İngilizce seviye tespit sınavından eşdeğer bir puan) alması gerekmektedir.  Eğer yeterli skor alınamazsa öğrenciler İTÜ’de hazırlık eğitimi almak zorundalar. Yeterli TOEFL puanını almak için öğrencilere iki yıl süre verilir. Bu sınıfta temel İngilizce eğitiminin yanısıra kredisiz temel denizcilik sertifika eğitimleri ile denizcilik oryantasyonu verilir. İngilizce yeterliliği olan öğrenciler ise direk lisans programlarına başlamakta ve 1. sınıfın güz döneminde temel denizcilik sertifika eğitimleri ve denizcilik oryantasyon eğitimleri verilmektedir.

1. sınıf güz dönemi eğitimi İTÜ'de, bahar dönemi ise SUNY Maritime College’dadır. 1. sınıf yaz döneminde ilk açık deniz eğitimi SUNY Maritime College eğitim gemisi ile dünya denizlerinde yapılır. 2. sınıf eğitimi SUNY Maritime College’da yapılır. 2. sınıf yaz döneminde 2. açık deniz eğitimi yine SUNY Maritime College gemisi ile 2 ay dünya denizlerinde yapılır. 3. sınıf güz dönemi eğitimi İTÜ'dedir. 3. sınıf bahar/yaz dönemlerinde, açık deniz eğitimi 8 ay süre ile uluslararası/ulusal ticaret gemilerinde maaş karşılığı yapılır. 4. sınıf eğitimi İTÜ'dedir. Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler her iki okuldan da diploma almaya hak kazanırlar.

Öğrenciler İTÜ’de eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden İTÜ’ye ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak SUNY Maritime College’a ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler  belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  İTÜTuzla Kampüsü’nde, Amerika’daki eğitimlerini ise SUNY Maritime College’da alacaklardır.

Bu program ve öğretim planı hakkında daha fazla bilgi için tıklayabilirsiniz.

Tüm Programlar