Mete Evrenol, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton University - İTÜ '08

Mete Evrenol, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton University - İTÜ

Liseden mezun olduğum zaman herkes gibi branşlar hakkında genel fikirlerim vardı ama hayatım boyunca ne yapmak istediğim konusunda kesin bir kararım yoktu.

SUNY Bilişim Sistemleri Mühendisliği’nin hem Türkiye'de hem de Amerika'da eğitim fırsatı veriyor olması ve bilişim konusunun bir çok farklı sektöre uygulanabilir olması bu bölümü seçmemdeki en önemli iki etken oldu. Üniversite hayatım boyunca Türkiye'de geçen yıllarımda çok önemli arkadaşlıklar edindim ve bağlantılar kurdum; Amerika'da geçen yıllarımda ise Türkiye'de asla yakalayamayacağım deneyimler yaşama imkanım oldu. Son sene SUNY'nin sağladığı imkanlar doğrultusunda Microsoft'ta işe girdim ve mezun olur olmaz Seattle'a taşındım. Microsoft'da 4.5 yıl boyunca MS Office dahilinde Program Manager olarak çalıştım ve bu çift diploma programını seçerken hayal bile edemeyeceğim bir altyapı oluşturdum.

Dolu dolu geçen 5 senenin ardından İstanbul'a döndüm ve ÇözenAdam A.Ş.'yi kurdum. Seattle'da edindiğim deneyimler, ITU-SUNY Bilişim Sistemleri Mühendisliği programı dahilinde edindiğim çevre ve altyapı, Türkiye'ye döndüğüm zaman kendi girişimimi kurmamda en çok payı olan kazanımlarımdır. Hedefim Türkiye'de girişimcilik yapmaya devam etmek ve lider internet şirketleri yaratmak.

Bulunduğum noktadan geriye dönüp baktığımda, bu bölümü seçerek, hem Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde hem de Amerika'da bilişim eğitimi almanın geleceğimi olumlu yönde çok fazla etkilediğini net bir şekilde görebiliyorum.

Geniş bir vizyon ve yüksek hedefler edinmek isteyen herkese bu bölümü tavsiye ediyorum.