Esin Umaç, İktisat, SUNY Cortland - Anadolu Üniversitesi '14

Esin Umaç, İktisat, SUNY Cortland - Anadolu Üniversitesi

SUNY Cortland  bana çok şey kattı; orada büyüdüğüme inanıyorum. Dünya görüşünüz, vizyonunuz kısacası herşeyiniz yeni bir ülkede yaşamaya başladığınız andan itibaren değişiyor. Bu bölümü tamamen Amerika'da eğitim alabilmenin en rahat yolu olarak gördüğüm için seçtim. Ayrıca çift diplomalı olmak çok gurur verici bir durum ve emin olun o diplomaları hakkınızla alıyorsunuz. Bu eğitim sayesinde 2 mezuniyetim ve 2 heyecanım oldu. Bu programda okuyacak öğrencilerin eğitimlerinin olabildiğince tadını çıkarmalarını ve kullanabildikleri kadar kampüs olanaklarını kullanmalarını tavsiye ediyorum.Amerika’da aldığım eğitim sayesinde farklı alanlarda da kendimi geliştirebildim çünkü eyalet kurallarına göre yalnızca alan dersleri değil bunun yanında alan dışı dersleri alarak öğrenciye farklı olanaklar sunuluyor. Cortland'ta öğretmenlerim her zaman bana hem derslerimde hem de sosyal yaşantımda destek oldular. Türk öğrencilere karşı  ekstra bir ilgileri vardı. Mutlaka oraya gitmeden önce, daha önce orada yaşamış ya da eğitim almış öğrencilerden tavsiye alınmalıdır ve onların tecrübelerinden faydalanılmalıdır. Bu programda Amerika’da geçirdiğiniz süreyi hayatınızın en güzel 2 yılı olarak anacağınıza emin olabilirsiniz ve bittiğinde çok özleyeceksiniz :)