Emre Işıktekiner, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton Üniversitesi-İTÜ'2022

Emre Işıktekiner, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton Üniversitesi-İTÜ

İTÜ - Binghamton University SUNY Programının 2022 mezunlarındanım.

Eğitim aldığımız Bilişim Sistemleri Mühendisliği / Computer Science alanının faydasını hem üniversite boyunca hissettim hem de kariyerime henüz başlarken rahatlıkla hissedebiliyorum.

Dünyanın geldiği noktada teknoloji ve yazılım geliştirmenin önemi aşikar. Bu anlamda bizim alanımızın iş payının diğer sektörlere göre kıyasla artması göze çarpıyor ve alanda pek çok yazılımcı ihtiyacı doğuyor diyebilirim. Kendi tercih dönemimde iki okuldan da alabileceğimiz kaliteli ve vizyoner eğitimi değerlendirdim ve bu programın alanında tek bir program olduğunu farkettim, bu nedenle bu tercihi yaptım. İki okuldan da aldığımız diplomalar hem Türkiye hem de Amerika'da büyük öneme sahip. Hayatımızı öğrencilik döneminde iki ayrı bölgede yürütmemiz bizlerin adaptasyon yeteneğini ve kişisel becerilerimizi önemli ölçüde geliştiriyor. Bu program ile üniversite eğitimim boyunca hayattaki sıradaki aşamalarıma güçlü bir biçimde hazırlanma fırsatı buldum diyebilirim.

Mezuniyetim sonrasında Amerika’da Amazon Web Services'te işe kabul edildim ve şu anda Cloud Service'ler üzerine bir çalışma yürütüyorum. Bundan sonraki adımlarım nerede olursa olsun bunun için heyecan duyuyorum.