Anadolu Üniversitesi - SUNY Cortland

Amerika'daki Üniversite
:
SUNY Cortland

Anadolu Üniversitesi (AÜ)ve New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı Cortland Üniversitesi ile ortak yürütülen bir çift diploma programıdır. Bu program 2004 yılından itibaren öğrenci almaktadır. Öğrenciler birinci ve dördüncü yıllarında Anadolu Üniversitesi’nde eğitim alırken, ikinci ve üçüncü yıllarında Amerika’da SUNY Cortland’da eğitim almaktadırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanır.

Programın süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir. Bu programa başlayabilmek için öğrencilerin IBT üzerinden minimum 74 (veya kabul edilen başka bir uluslararası İngilizce seviye tespit sınavından eşdeğer bir puan) alması gerekmektedir.  Eğer yeterli skor alınamazsa öğrenciler Anadolu Üniversitesi’nde hazırlık eğitimi almak zorundalar. Yeterli TOEFL puanını almak için öğrencilere iki yıl süre verilir.

Öğrenciler Anadolu Üniversitesi’nde eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden Anadolu Üniversitesi’ne ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak SUNY Cortland’a ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler  belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde, Amerika’daki eğitimlerini ise SUNY Cortland’da alacaklardır.

Bu program hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Tüm Programlar