Elif ipek, Moda Tasarımı, Fashion Institute of Technology-İTÜ’2018

Moda tasarımı alanında seçilebilecek en iyi okul kesinlikle İTÜ-SUNY programıydı ve asla pişman olmadım bu seçimimden. Diğer okulların moda bölümlerini araştırdığımda İTÜ kadar teknik eğitime önem vermediklerini gördüm. Ben ailem sayesinde küçüklüğümden beri tekstil ile iç içe büyüdüm ve kalıp, drapaj gibi bilgilerin değerliliği paha biçilemez. Bu gibi eğitimleri öne çıkartan okul benim için sadece çizim yaptıran okuldan daha kıymetlidir. Üniversite hayatım boyunca öğrettikleri de mezun olduktan sonra beni herkesten daha öne çıkardı. FIT zaten Amerikanın hatta dünyanın en köklü moda okullarından ve mezun olunca CV’nizde FIT yazması her zaman size farklı kapılar açacaktır. Türkiye’de Hakan Yıldırım’ın yanında staj yaptım ve onun yanı sıra denim markası olan Leecooper’da da stajımı sürdürdüm. FIT Fashion Show’da kıyafetim seçildi ve hatta defile sonrasında kıyafeti Lady Gaga için istediler. SUNY’nin getirdiği avantajları tahmin bile edemezsiniz ve şuan “iyi ki” dediğim bir dönemdeyim. Umarım siz de doğru seçimi yaparsınız.