Yasin Gönenç, İşletme, SUNY New Paltz - İTÜ '14

Yasin Gönenç, İşletme, SUNY New Paltz - İTÜ

SUNY New Paltz – İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme çift diploma programı mezunu olmaktan oldukça mutluyum ve eğitimim boyunca bana destek olan aileme şükran borçluyum. Günlük hayatımda bu bölümü seçmenin ne kadar doğru bir karar olduğunu tekrar tekrar fark ediyorum. Bu programı seçmemin en önemli nedeni İTÜ’nün yanında Amerika Birleşik Devletleri’nde okuma ve sonrasında çalışma şansının elde edilmesiydi. Gezmeyi, fotoğraf çekmeyi ve farklı kültürlerden insanlarla tanışıp vizyonumu genişletmeyi çok seven bir insan olarak, doğru bir tercih yaptığım inancındayım, çünkü bunların hepsini gerçekleştirme fırsatı buldum.

SUNY New Paltz İşletme mezunu olmanın büyük farkını sürekli olarak yaşamaktayım. Dünyanın neresinden olursa olsun kiminle deneyimlerimi paylaşsam, bana bölümümün ne kadar büyük bir fırsat olduğunu söylüyorlar. İTÜ mezunu olmak başlı başına bir ayrıcalıkken, bir ABD’nin en geniş eyalet üniversitesi sisteminden bir diploma daha almak okul sonrasında bizleri farklı kılıyor. Bölüm boyunca pek çok kazanımlarım oldu. Örneğin; birbirimizi iyi tanıma, birlikte seyahat etme ve çok güzel zaman geçirme şansını bulduğum ve hayat boyu süreceğine inandığım dostluklar kurdum. Ayrıca, sürekli olarak ülke değiştirmek ve ailelerimiz yanımızda olmadan yerleşmek ve sorunlarla mücadele etmek oradaki kültüre uyum sağlamanın yansıra özgüvenimizin gelişmesine faydalı oldu. Son olarak da, mezun olduktan sonra OPT çalışma iznine sahip olmak hayat değiştirici bir olanak. SUNY – İTÜ İşletme programını birincilikle bitirdikten sonra New York’ta çalışma imkanı sayesinde Amerika’nın rekabetçi iş dünyasını yerinde tecrübe etmek ve oradan bağlantılar kurmak ayrıcalığına eriştim. Mezuniyet sonrası OPT hakkımı kullanarak en ünlü çikolata markalarından Godiva’nın Manhattan’daki merkezlerinde Kurumsal Finans Analisti olarak çalıştım. Şuan ise İskoçya’da bulunan Edinburgh Üniversitesi’nde finans üzerinde yüksek lisans yapıyorum.

Hayatıma çok güzel anılar, tecrübeler ve dostlar kazandırdığı için SUNY’ye çok teşekkür ediyor, SUNY New Paltz - İTÜ bölümünü içtenlikle herkese tavsiye ediyorum.