Mihriban Müge Aras, İngilizce Öğretmenliği, SUNY New Paltz-ODTÜ’2019

Merhaba, ben Mihriban Müge Aras. 2019 ODTÜ/SUNY İngilizce öğretmenliği mezunuyum.  ODTÜ bana İngilizce öğrenimi ve öğretmenin yanında çok farklı misyon ve vizyonlar kattı. ODTÜ’ de aldığım edebiyat dersleri hayata farklı yönlerden bakmamı sağladı. Eğitim dersleri ise öğrenciye yaklaşım ve İngilizce eğitimi hakkında yeni bilgiler ve sunumlar sağladı. Aldığım dil bilgisi dersleri ile daha derin ve farklı bir gramer yapısını öğrendim ve her gün yeni bilgiler öğrenmek kültürel zenginlik ve entellektüel görüşlerimi geliştirdi ve bana hayata farklı bakış açıları kattı. Hocalarımın hepsi kendi alanında uzmandı. Öğrencilerine yardım eden ve öğrencileri için hep en iyisini isterlerdi.

SUNY New Paltz ise benim için altın yılıydı. Kendimi bulduğum ve hayatta hiçbir şeyin imkansız olmadığını öğrendiğim yıl oldu. Hiçbir şeyin imkansız olmadığını öğrendiğim yerdi. Hayatın kendisine dair çok fazla tecrübe edindim ve yine olsa yine giderdim. New Paltz’daki eğitim sistemine ise çok güzel ayak uydurdum ve çok güzel bir eğitim yılı geçirdim. Sınav notlarının değil de ödevlerin ve projelerin daha önemli olduğu bir eğitim sistemi vardı ve zamanın da ödevleri teslim etmek çok önemliydi bu sayede zaman yönetimini ve sorumluluk yönetimin öğrendim. New Paltz Üniversitesinde sadece eğitimle değil aynı zamanda spor ve sanatla da uğraştım. Tiyatro seçmelerine katıldım, müzik tarihi dersi aldım ve üniversitenin spor salonundan yararlandım.  Okulun tiyatro bölümünün oyunlarına ve müzikallerine gittim ve kültürel anlamda çok büyük bir doyum kazandım.  New Paltz’da hostelde kaldım ve tek Türk bendim. Bu durum İngilizcemin gelişmesine sebep oldu ve hostelde tanıştığım arkadaşlarım dünyanın farklı yerlerinden gelmişti. Onlarla kurduğum arkadaşlıklardan ve iletişimden sonra bir dünya insanı olduğumu fark ettim.

Kısacası ODTU/SUNY programı beni her açıdan fazlasıyla geliştirdi ve bambaşka bir insana dönüştürdü.  Eğer bir şansım olaydı tekrar aynı bölümü seçer, aynı şeyleri yapardım. Üniversite hayatımı büyük bir özlem ve hasretle hatırlıyorum. Umarım birçok öğrenci de benim yaşadığım güzel tecrübeler yaşama şansı bulur.