Suny

Veliler için Sıkça Sorulan Sorular

1-Okul ücretlerinin ödemesini nasıl yapacağız? Taksitlendirme imkanı var mı?

Öğrenci üniversite kaydını ve vize işlemlerini tamamladıktan sonra, eğitimine başlamadan önce okul ücretlerinin ödenmesi gerekiyor. Eğitim ve diğer masraflar dönemlik olarak faturalandırılıyor. Öğrencinin, öğrenci kimlik numarası ile ulaşabildiği üniversite hesabında ödeme ile ilgili yönlendirmeler bulunmaktadır. Kredi kartı ile ödeme yapıldığı gibi ‘flywire’ gibi aracı kurumlarla da ödemeler okul hesabına iletilebiliniyor.

Dönemlik eğitim ücretlerini taksitlendirme imkanı vardır. 3 veya 4 taksitle dönemlik ücretleri okula iletebiliyorsunuz. Taksitlendirme için okullar az bir miktar taksitlendirme ücreti almaktadır.

2-Çocuğumuza ne kadar cep harçlığı vermeliyiz?

Öğrenciye göre değişkenlik göstermekle birlikte, yemek planı ve yurt ücreti dışında, yıllık $1000 kitap ve kaynaklar için, yine yıllık $1500 da cep harçlığı gibi planlayabilirsiniz. Amerika’ya gelirken yanında bol miktarda nakit taşımasını önermiyoruz, kredi kartı yeterli olacaktır. Eğer $10.000 üzerinde nakit ile gelmeyi düşünüyorsa, Amerikan Gümrük ve Sınır Koruma birimine nakit beyan formu sunmak durumundasınız. Forma bu linkten ulaşabilirsiniz:

3-Çocuğumuz nerede konaklayacak?

Kampüslerde öğrencilerin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak için bir çok seçenek vardır. Genelde paylaşımlı odalarda konaklama sunulmaktadır (aynı cinsiyetten). Bir çok kampüs karma olmayan katlarda konaklama sağlayabiliyor. Eğer öğrenci kampüs içinde konaklamak istiyorsa, isteklerine uygun bir oda alabilmek için erken başvuru yapmasını öneririz.

Kampüs dışında kalmak isteyen öğrenciler için özel yurt seçenekleri ya da paylaşımlı öğrenci evleri de mevcuttur. Fakat kampüs dışı konaklama konusunda üniversite herhangi bir yardımda bulunmamaktadır.

4- Yurtlarda denetim var mı?

Her binada, Yurt Müdürleri ve Yardımcı Salon Müdürleri olarak bilinen profesyonel, denetleyici personeller vardır. Yurt Müdürü genel olarak öğrenci işleri yönetimi veya danışmanlık alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Yurtlarımızda öğrencilerin acil durumlarda, oda ve oda arkadaşları ile ilgili sorunlarında, sorularına cevap bulabilecekleri bir ekip bulunmaktadır.

5-Öğrenciler için yemek imkanları nelerdir?

Bütün SUNY kampüsleri öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda alternatifler sunmaktadır. Kampüslerimizde her öğrenciye ve kültüre hitap eden kafeler, restoranlar ve yemekhaneler bulunmaktadır. Kampüste konaklayan öğrenciler okuldan yeme alışkanlıklarına göre bir yemek planı almak zorundadır. Günlük öğün sayısına göre fiyatları değişmektedir. Kampüste konaklamayan öğrenciler de aynı şekilde, zorunlu olmamakla, beraber okuldan ihtiyaçları doğrultusunda bir yemek planı alabilmektedirler.

6-Çocuğumuz havaalanında karşılanacak mı?

Genelde grup halinde gidildiğinde, Uluslararası Ofislerden yetkililer öğrencileri karşılamaktadır. Bireysel gidişlerde ise öğrenci öncelikle kampüsüyle iletişime geçmeli ve gidiş planını ilgili kişilerle görüştükten sonra yapmalıdır.

7-Kampüs güvenli mi?

Kampüslerimiz oldukça güvenlidir. Bütün kampüslerimizin kendi polis departmanı vardır. Kampüs ve çevresinde devriye gezerek güvenlikten sorumludurlar. Yurtlara elektronik kapı kartları ile sadece yurt sakinleri giriş sağlayabilir. Polise doğrudan bağlanan acil durum telefonları kampüs çevresinde birçok yerde bulunmaktadır.

8-Çocuğumuz hastalanırsa nasıl bir yol izleniyor?

Öğrenciler zorunlu sağlık sigortası yaptırmak zorundalar, bu sayede kampüs ve kampüs dışındaki sağlık servislerinden faydalanıyorlar. Sağlık sigortası, sadece eğitim görülecek kampüsten yaptırılmalıdır. Dışarıdan sağlanan sağlık sigortası geçerli olmayacaktır. Bunun dışında, yine kampüslerimizde bulunan psikolojik destek ve danışma merkezleri de öğrencilere hizmet vermektedir.

9-Eğer çocuğumuzu ziyaret etmek istersek nerede kalabiliriz?

Kampüs yakınlarında uygun ve makul oteller bulunmaktadır.

Velilerimizin yorumlarını buradan izleyebilirsiniz.

 



 

 

 

Aday Öğrenciler