SUNY SİSTEMİ COVID-19 KRİZİ İÇİN ÖNLEMLER ALIYOR

Bütün SUNY kampüsleri yeni koronavirüsünü (COVID-19) yakından izliyor ve durum geliştikçe alınan önlemler sürekli olarak güncelleniyor. SUNY, Amerika’nın en büyük üniversite sistemi olarak öğrencilerimizi korumak için gerekli tüm önlemleri alıyor. SUNY, 64 kampüse sahiptir ve her kampüs, bölgelerindeki risk düzeyine göre şekillendirilmiş planlar geliştirmek için sistem yöneticileriyle birlikte çalışmaktadır. Kampüslerimizin çoğu New York şehrinde değildir, daha çok New York Eyaletinin kuzey kısmında yer alır. Kampüslerimizin New York şehrine uzaklıklarını buradan inceleyebilirsiniz: https://www.suny.edu/attend/visit-us/mileage-from-nyc/ Eyalette koronavirüs vakası bulunmasına rağmen, SUNY kampüsleri genellikle New York eyaletinin yukarı kısımında yer almaktadır ve en son raporlara göre koronavirüs vakalarının sayısı bu bölgede daha az sayıdadır.

SUNY kampüsleri, uzaktan eğitime geçerek koronavirüs maruziyetini sınırlamaktadır. Öğrencilerin bir sonraki duyuruya kadar kampüse dönmemeleri önerilmiştir. Uluslararası öğrenciler ve diğer güvenli yaşam ve yemek düzenlemelerinin yapılamadığı ya da internet erişimi sınırlı olan veya teknolojiye erişimi olmayanlar gibi özel durumu olan öğrenciler için kampüslerimiz açık kalacaktır.

Eğitimin uzaktan verilmeye başlanması ile birlikte bu özel duruma mahsus olarak uluslararası öğrencilere ülkelerine dönerek dersleri ülkelerinde takip etmelerine izin verildi. Bu kararla birlikte öğrencilerin çoğu ülkelerine dönmüştür ve eğitimlerini aksatmadan online olara devam etmektedirler.

Sağlık merkezleri kampüste kalması gereken özel durumları olan öğrencilere hizmet vermeye devam etmektedir.

Kampüste, çalışanlar ve kampüste kalması gereken özel koşulları olan öğrenciler için yemek servisi yapılacaktır. Ayrıntılar için lütfen kampüsünüzle iletişime geçin.

SUNY bazı kampüslerdeki vakaları takip etmektedir. Her bir vaka durumunda okul; öğrencileri, fakülte ve personeli bilgilendirdi. Daha ayrıntılı bilgi için kampüs websitesini ziyaret edebilirsiniz: https://www.suny.edu/about/campuses/

Kampüsler, ziyaretleri kısıtlamak da dahil olmak üzere koronavirüsün yayılmasını durdurmak için önemli değişiklikler yapıyor.

Dersler SUNY'nin çevrimiçi platformu dahil olmak üzere, video konferans, telekonferans, e-posta ve hatta geleneksel posta dahil olmak üzere uzaktan eğitim şekline geçti. Böylece, kampüsler yüz yüze eğitime duyulan ihtiyacı sınırlamak için her türlü tedbiri almaktadır.

Öğrencilerin güvenliği ve sağlığı önceliğimizdir. Bu sebeple, uzaktan eğitim bir sonraki duyuruya kadar geçerli olacaktır.

COVID-19 krizinden önce kampüste yaşayan öğrenciler, bahar döneminin sonunda yurtlardan ayrıldıkları süreye bağlı olarak yurt ücretleri ve varsa yemek planı ücretleri için geri ödeme veya kredi alabilecekler.

Kampüs dışında yaşayıp yemekhanelerden yemek planı kullanan öğrenciler yemek planlarının kullanılmayan kısmı için para iadesi veya kredi alabilirler.

Öğrenciler ayrıca COVID-19 acil durumundan dolayı durdurulan hizmetler için ve belirli diğer ücretler için orantılı geri ödeme veya kredi alabilirler. Daha fazla ayrıntı kesinleştikçe kampüsler öğrencilerle iletişim kuracaktır.