SUNY Kampüsleri Covid19 Salgını ile Mücadele ediyor!

Dünyanın her yerinde Covid-19 enfeksiyonlarının sayısı hızlı bir şekilde artmaya devam ederken, New York Eyaleti’nde de Covid-19 salgını ile mücadele ediliyor ve SUNY sistemi bir çok kampüsü ile bu çabada önemli rol oynuyor. Bu bağlamda Binghamton Üniversitesi rektörü Harvey Stenger, fakülte ve çalışanlarını bu ihtiyaç anında en çok yardımcı olabilecek stratejiler bulmak için kaynaklarını, becerilerini ve ustalıklarını kullanmaya çağırdı. Thomas J. Watson Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri solunum cihazı adaptörleri için bir solunum cihazının birden fazla hastayı tedavi etmesine izin verecek şekilde çeşitli prototipler üzerinde çalışmaktadır, özellikle potansiyel olarak altı hastaya hizmet edecek bir cihaz tasarlanıyor.

Ayrıca, Fuda Ning ve Jia Deng, Binghamton Üniversitesi Sistem Bilimi ve Endüstri Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçent olarak, gerekirse makineye birden fazla hastaya izin verecek 3D baskı solunum cihazı adaptörleri tasarlamak ve kullanmak için Lourdes Hastanesi ve UHS ile birlikte çalışıyorlar.
              Profesör ve Bölüm Başkanı Kaiming Ye başkanlığındaki Biyomedikal Mühendisliği Bölümünde bir başka gelişme daha yaşanıyor. Bölümün öğretim üyeleri virüs yakalayabilen 3M elektrostatik olarak yüklenmiş bir filtre kullanarak N95 benzeri bir maske prototipini tamamladılar ve ayrıca ultraviyole ışık kullanarak N95 maskelerini sterilize etmek için bir tasarım geliştirdiler.

Ek olarak, Watson School’un mühendislik laboratuvarları ve öğrenme ortamları yöneticisi Vince Brady ve ekibi sağlık personeli için kolayca seri üretime geçilebilecek tam yüz kalkanı üretme planına öncülük ediyor. Kampüsten her gün 300 ila 400 yüz maskesi üretmesi bekleniyor.

Binghamton Üniversitesinin Covid19 salgını ile mücadeleye olan önemli katkılarını daha detaylı okumak isterseniz: https://www.binghamton.edu/news/story/2329/covid-19-watson-school-donates-medical-supplies-designs-ventilator-parts-and-face-shields

Yine, SUNY New Paltz kampüsü Hudson Valley Katkı Üretim Merkezi, koronavirüsle mücadelede sağlık çalışanları ve pandeminin ön saflarında bulunanlar için ihtiyaç duyulan 3D baskılı yüz kalkanları yapmak için yerel toplulukla ortaklık kurdu. SUNY New Paltz kampüsünün katkılarını ayrıntılı okumak için: https://sites.newpaltz.edu/news/2020/03/3d-printers-at-hvamc-construct-face-shields-to-fight-coronavirus/

Stony Brook Üniversitesi'nde, iCREATE laboratuvarı ayrıca bir 3D yazıcı ve yüz maskesi üretmek istedi. Ekibi ile birlikte çalışan iCREATE Direktörü David Ecker, alın yastığı için Home Depot'taki kapı yalıtım malzemesini, Jo-Ann’in Kumaş ve El Sanatları mağazasından elastiki ve klasörün içindeki plastik dosyaları kullanabileceğini fark etti. İCREATE laboratuvarı şu anda toplamda 5.000 yüz siperi üretmek için malzeme tedarik etmek üzerinde çalışıyor. Stony Brook, her gün 100 yüz meskesini hastaneye teslim etmeyi planlıyor.

İşbirliği ruhu içinde, Buffalo Üniversitesi, SUNY Poly ve SUNY Canton kampüsündeki mühendisler ve bilim adamları, tasarımlarını ve fikirlerini paylaşarak birlikte çalışmaya devam ediyor.

Buffalo Üniversitesi günde 25 yüz maskesi hazırlarken, SUNY Canton 20 tane planlıyor. Bu arada Albany'deki SUNY Poly günde 400 yüz kalkanı üretmeyi planlıyor. SUNY Poly’nin Utica kampüsü, plastik kesme kapasitesine sahip bir laboratuvarı yeniden açtıklarında günde 1000'e kadar yükselmeyi planlıyor. Yakında, kampüsler yerel hastaneler veya devlet rezervleri için her gün toplu olarak 600'den fazla yüz maskesi üretilecek.

Birlikte, tüm SUNY okullarımız New York’un COVID19 virüsüyle mücadele çabaları üzerinde oldukça önemli katkılar sağlıyor.