ABD’deki ‘Genius Olimpiyatları’nda altın ve bronz ödül alan Türk gençlerini tebrik ederiz!

TED Antalya Koleji'nden lise öğrencileri, 'State University of New York at Oswego'nun Uluslararası Lise Proje Yarışması'nda iki ayrı proje ile altın ve bronz madalya kazanarak büyük başarı elde etti.

ABD’de lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ve geçen yıl 54 ülkeden 2 bin 450 projenin katıldığı ‘Genius Olimpiyatları’ beş ayrı kategori altında düzenlenmekte.

Bilim kategorisinde atık yengeç ve karides kabuklarından ürettikleri yara bandı projeleri ile Antalya’dan yarışmaya katılan lise öğrencileri Mehmet Can Dursun ve İrfan Efe Boztepe birincilik ödülü alırken, Baran Başkan ve Ata Özlük tarafından hazırlanan elektromanyetik dalgaları kalkanlayan nano lif projesi ise dünya üçüncüsü oldu.Birinci olarak seçilen 'Yengeç ve Karides Kabuklarından Biyobozulur, Biyouyumlu Yara Örtüsü' projesi, Antalya’lı öğrencilere Oswego New York Eyalet Üniversitesi’nde burslu okuma olağını da beraberinde getirdi.

Yarışmada ödül alan bu başarılı öğrencileri ve eğitmenlerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.