Endüstri Mühendisliği / İstanbul Teknik Üniversitesi - Binghamton University

Amerika'daki Üniversite
:
Binghamton University

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı Binghamton Üniversitesi ile ortak yürütülen bir çift diploma programıdır. Öğrenciler birinci ve üçüncü yıllarında İTÜ’de eğitim alırken, ikinci ve dördüncü yıllarında Amerika’da Binghamton Üniversite’sinde eğitim almaktadırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanır.

Programın süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir. Bu programa kabul edilebilmek için öğrencilerin TOEFL IBT üzerinden minimum 83 alması gerekmektedir.  Eğer yeterli skor alınamazsa öğrenciler İTÜ’de hazırlık eğitimi almak zorundalar. Yeterli TOEFL puanını almak için öğrencilere iki yıl süre verilir.

Öğrenciler İTÜ’de eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden İTÜ’ye ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak Binghamton Üniversitesi’ne ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler  belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  İTÜ Maçka Kampüsü’nde, Amerika’daki eğitimlerini ise Binghamton Üniversitesi’nde alacaklardır.

Bu saygın üniversitelerde başarı ile programı tamamlayan öğrenciler Amerika’da kendi alanlarında OPT (Optional Practical Training) adı verilen yasal çalışma hakkına sahip olacaklardır.

Bu programa yerleşebilmek için ÖSYM sınavlarında ilgili alanda ilk 100bin’e girmiş olmak gerekmektedir.

Tüm Programlar