İşletme / Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Kuzey Kıbrıs Kampüsü) - SUNY New Paltz

Türkiye'deki Üniversite
:
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Kuzey Kıbrıs Kampüsü)
Amerika'daki Üniversite
:
SUNY New Paltz

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü(ODTÜ-KKK) ile New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı New Paltz’ın birlikte yürüttüğü bir çift diploma programıdır. Bu program 2003 yılından itibaren öğrenci almaktadır. Öğrenciler ikinci akademik yılın ikinci dönemi ile dördüncü akademik yılı SUNY New Paltz'da, diğer dönemleri ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde alırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanırlar.

Program süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir. İngilizce yeterlilik ile igili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Öğrenciler ODTÜ’de eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden ODTÜ-KKK’ne ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak SUNY New Paltz’a ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde, Amerika’daki eğitimlerini ise SUNY New Paltz’da alacaklardır.

Bu saygın üniversitelerde başarı ile programı tamamlayan öğrenciler Amerika’da kendi alanlarında OPT (Optional Practical Training) adı verilen yasal çalışma hakkına sahip olacaklardır.

Bu program hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Tüm Programlar