Haberler ve Duyurular

Haberler ve Duyurular / SUNY Fredonia / İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Çift Diploma Öğrencisi Doktora Programına Başlamak için Araştırma Görevlisi Bursu Kazandı (18/05/2015)

SUNY Fredonia ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile ortak yürütülen Bilgisayar Mühendisliği Çift Diploma Programı öğrencisi Barış Can Seçim, Catholic University of America (CUA) ‘dan Bilgisayar  Bilimi alanında doktora kabulü aldı.

Barış, lisans tezini, Bilgisayar ve Bilişim Bilimi departmanında profesör olan Dr. Ziya Arnavut danışmanlığında tamamlamıştır.  Dr. Arnavut, 2015 yılında Kasling Öğretim Üyesi ödülü almıştır.

Barış Can Seçim’in CUA’daki danışmanı, Dr. Erion Plaku da 2000 yılında SUNY Fredonia’dan mezun olmuştur. Dr. Plaku, 1999 yılında ilk kitabını,  Fredonia’da lisans öğrencisiyken IEEE BMES /EMbs Uluslararası Konferansında Dr. Arnavut’un danışmanlığında yayınlamıştı.

Dr. Plaku, Doktorasını Rice Üniversitesi’nde tamamlamıştır ve şu anda Robotik anabilim dalında ve yapay zeka üzerine çalışmaktadır. Araştırması, robot destekli cerrahi, mobil robotlar, manipülasyon robotiği ve karma sistem gibi kompleks alanlarında insan-makine işbirliği görevlerinde, hareket planlama ve otomasyon geliştirme alanına yoğunlaşmaktadır.

Barış, Dr. Plaku’ya Ulusal Bilim Vakfın’dan verilen burstan faydalanacaktır ve yılda $71.000 araştırma asistanı bursu alacaktır.