Mezunlar / Ayşegül Özdemir, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, SUNY Maritime College - İTÜ '08

İTÜ ve SUNY Maritime College’ın ortaklaşa yürüttüğü Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olan ilk öğrencilerden biriydim.  Denizcilik mesleğine ilk adımımı attığım SUNY Maritime College’da geçirdiğim zamanı hiç unutmayacağım.  Uygulamalı olarak aldığımız dersler sayesinde en iyi şekilde eğitim aldığımıza inanıyorum. Simülatörler kullandık, zamanımızın bir çoğunu laboratuvarlada geçirdik ve üniversitenin özel eğitim gemisinde pratik yaptık. Kendimizi geliştirecek fırsatlarımız sürekli vardı.

SUNY Maritime, farklı aktivitelerle bize çok güzel bir ortam sundu. İlgi duyduğunuz bir spor dalı varsa, daha önce hiç başlamamış olsanız bile, takıma dahil olabilirsiniz. Sosyal klüplere katılabilir, sürekli konserlere gidebilirsiniz. Karadaki eğitiminizi tamamladıktan sonra, daha önce hiç bilmediğiniz bir dünya olan okyanusta eşssiz bir deneyim elde ediyorsunuz. Arkadaşlarımla bir çok ülke ziyaret ettim ve ziyaret ettiğimiz ülkelerde limanlardaki hoşgeldin partilerinde bir çok denizci ile tanışma fırsatı buldum. Bu bana aynı sektörden bir çok insan tanımamı ve bir çok bağlantı kurmamı sağladı.

Bu programda beğendiğim bir diğer nokta, hocalarımın, okul çalışanlarının ve arkadaşlarımın Amerika’daki hayatıma kolay adapte olabilmem için bana çok yardımcı olmaları. Denizcilik sektöründe köklü ve çok iyi bilinen bir okul olan SUNY Maritime College mezunu olmaktan gurur duyuyorum. Mezun olmamın üzerinden yedi yıl geçmiş olmasına rağmen, arkadaşlarıma her anlattığımda, SUNY Maritime’de geçirdğim zamanı özlüyorum. Eğer tekrar üniversite sınavına girecek olsam, kesinlikle yeniden bu program tercih ederdim.

The State University Of New York Türkiye Ofisi Büyükdere Cad. Kırgülü Sok. Metrocity D Blok Kat: 4 Levent İstanbul / TURKIYE 34330, T: +90 212 319 1838-39, suny@suny.edu.tr