Mezunlar / Dirim Biret Doğan, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, SUNY Maritime College - İTÜ '13

Denizci bir aileden geliyor olmamdan dolayı, denizcilik sektörüne girme kararını lise son sınıfta aldım. İTÜ ve SUNY Maritime tarafından yürütülen bu programı gördüğümde hiç tereddüt etmeden başvurdum. Programın sunduğu global avantajlar beni çok etkilemişti.

Denizcilik ile ilgili bir bölümden mezun olmak bir çok iş olanağı sunuyor. Daha da önemlisi, bana SUNY Maritime College’da yüksek lisans yapma olanağı verdi.

Bütün öğrencilere çift diploma programını tavsiye ederim. Dünyanın en iyi denizcilik üniversitelerinden birinde Amerika’da iki yıl geçirmenin çok özel deneyimler kazandırdığından ve çok değerli şeyler öğrettinden kesinlikle eminim. Başka ülkelerden ve başka kültürlerden insanlarla arkadaş olabilmek için de güzel bir fırsat.

Yaşadığım deneyimlerimden ötürü erkek kardeşim de beni takip etti ve bu programı tercih etti. Bu programın sunduğu bütün olanaklardan faydalanan biri olarak, denizcilik sektöründe çalışmak isteyen herkese bu programı kesinlikle tavsiye ediyorum.

The State University Of New York Türkiye Ofisi Büyükdere Cad. Kırgülü Sok. Metrocity D Blok Kat: 4 Levent İstanbul / TURKIYE 34330, T: +90 212 319 1838-39, suny@suny.edu.tr