Mezunlar / Ceren Çubukçu, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton Üniversity - İTÜ '08

Bu program tercih etmemin sebebi, 4 yılda iki diploma sahibi olabilme şansı ve mezun olduktan sonra Amerika’da çalışma fırsatı. Bu program sayesinde, global bir insane olmayı ve kendi ayaklarımın üzerinde durmayı öğrendim. Farklı kültürlerden insanlarla tanıştım ve bu benim hayata bakış açımı genişletti. Hayatım, çift diploma  programında eğitim aldıktan sonra değişti. Mezun olur olmaz, Wall Street’te bir firmada IT asistanı olarak çalışmaya başladım. Daha sonra MBA yaptım ve şu anda Boston’da bir pazarlama şirketinde çalışıyorum. Deneyimlerimi paylaşmak ve diğer uluslararası öğrencilerin Amerika’da iş bulabilmelerine yardımcı olabilmek için ‘Make Your American Dream a Reality’ adında, şu anda Amazon.com’da satışta olan bir kitap yazdım. Ufuklarını genişletmek, yeni şeyler keşfetmek ve farklı bir ülkede yaşamanın nasıl olduğunu görmek isteyen herkese bu program kesinlikle tavsiye ediyorum.