Mezunlar / Volkan Ramazan, İşletme, SUNY New Paltz - İTÜ '07

Bu programa ilk başladığı 2003 yılında başvurdum. O gün bile, hayatıma katacaklarını düşünerek başvurmakta hiç tereddüt etmedim. Bugün, programın hem sosyal hayatıma hem de iş hayatıma katkılarına baktığımda, çok faydalı bir porgramın parçası olduğumu görebiliyorum.

Hem Türkiye’de hem de Amerika’da eğitim almış olmak ve iki prestijli üniversiteden diploma sahibi olmak çok büyük bir avantajdı. Dünyanın bir çok yerinden gelmiş farklı öğrencilerle birlikte çalışmak ve onlarla aynı sosyal çevrede bulunmak vizyonumu genişletti ve farklı bakış açıları kazanmamı sağladı. Bölüm derslerime ek olarak, sanat eleştirmenliği ve Amerikan edebiyatı gibi eğitimimi geliştiren seçmeli dersler aldım. Kendimi hem kültürel olarak geliştirebildim hem de dünyayı daha renkli görmeye başladım. Dahası, çok fazla yardımcı olan üniversite çalışanları sayesinde kendimi hiç yurtdışında okuyormuş gibi hissetmedim, beni evimde gibi hissettirdiler.

İTÜ-SUNY İşletme bölümüne kayıt olmak, hayatımda verdiğim en iyi kararlardan biridir. Her iki üniversitenin de mezunu olmaktan gurur duyuyorum.