Haberler ve Duyurular

Haberler ve Duyurular / MIT ve Fashion Institute of Technology, yenilikçi ve sürdürülebilir tekstil ürünleri oluşturmak için güçlerini birleştirdi!

Bu sene ikincisi düzenlenen workshopta, AFFOA ve endüstriyel ortak New Balance’ın sponsor olduğu ileri fonksiyonel kumaş atölyesi, biyolojik olarak parçalanabilen ayakkabılar, aktif tekstil ürünleri için yeni konseptler geliştirmeyi amaçladı.

Program, farklı disiplinlerden gelen lisans öğrencilerini bir araya getirmek ve onlara bu yeni materyallerle neler yapılabileceğini düşünmelerini sağlayan, disiplinler arası, proje odaklı bir deneyim sunuyor. Bu bağlamda öğrenciler ilk haftalarını Cambridge'de MIT'de yeni teknolojileri öğrenerek, ikinci haftalarını ise New York Eyalet Üniversitesi'nin bir üniversitesi olan FIT'de New York'ta projeler ve prototipler üzerinde çalışmakla geçiriyorlar. Workshopun son gününde ise ekipler final projelerini sunuyorlar.

Daha fazla bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.