Mezunlar / Gizem Taş, Ekonomi,SUNY Cortland-AÜ'17

Suny Cortland deneyimim benim için hayatımdaki “iyi ki”lerden bir tanesi. Bu deneyimin kesinlikle beni çok daha farklı bir insan yaptığına inanıyorum. Farklı kültürler içinde üniversite eğitimi alma imkanı hayata çok daha geniş bir pencereden bakmamı sağladı diyebilirim. Zaman zaman, özellikle ilk başlarda, adaptasyon sıkıntıları mutlaka yaşadım ancak bu da bana kendi ortamımdan farklı yerlerde olmam gerektiğinde yeni ortama nasıl adapte olacağımı öğretti. Şu anda İstanbul’da yaşıyorum ama önüme gelen fırsatlar olursa dünyanın her yerine gidip minimum zorluk ile yaşayabilirim diye düşünüyorum. Hayatla ilgili kararlar alırken çok daha cesur olabiliyorsunuz SUNY deneyiminizden sonra. Eğitim konusunda ise SUNY Cortland’ın akademik kadrosu oldukça başarılıydı; alan dersleri dışında ilginizi çeken pek çok ek ders de alma imkanı sunuluyor. Örneğin sinema, sanat tarihi, müzik, psikoloji dersleri alarak alanım dışında da ilgimi çeken konularda kendimi geliştirme fırsatı buldum. Kısacası keşke bir fırsatım olsa da zamanı başa sarıp, yeniden SUNY deneyimimi yaşayabilsem. Go Red Dragons!