Mezunlar / Can İğdebeli, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton Üniversitesi-İTÜ'17

SUNY programı sayesinde yeni insanlarla tanışıp onların kültürlerini, dinledikleri müzikten, yaptıkları yemeklere, hayata bakış açılarına kadar bir çok şeyi tecrübe etmeniz mümkün. 4 yıl okuyarak 2 diploma sahibi olmakta çok büyük bir avantaj. Amerika’daki ilk yılınızda okulun içinde bulunan yurtlarda kalmanızı öneriyorum, oradaki yabancı öğrencilerle sosyalleşme imkanınız artacaktır bu şekilde. Tatillerde Amerika’nın bir çok eyaletini gezip görme şansınız var, yurtlara ya da evlere kapanmak yerine yeni aktiviteleri araştırmak, nerede ne yapabiliriz diye araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum. Kendinizi insanlardan soyutlaştırmazsanız sosyal ortam olarak bir sorun yaşamazsınız. Eğitim olarak araştırmaya, projelere ve grup çalışmalarına çok önem veriliyor. OPT imkanı sayesinde Amerika’da çalışma imkanınız mevcut. İsterseniz kendi Üniversitenizde master yapma şansınız da var. Hem yurtdışında hem yurtiçinde yaşama ve eğitim tecrübesine sahip olacağınız bir program.

The State University Of New York Türkiye Ofisi Büyükdere Cad. Kırgülü Sok. Metrocity D Blok Kat: 4 Levent İstanbul / TURKIYE 34330, T: +90 212 319 1838-39, suny@suny.edu.tr