Mezunlar / Ecegül Somay, İşletme, SUNY New Paltz-İTÜ'17

Liseyi İzmir TAKEV'de tamamladıktan sonra üniversite için iki seçeneğim vardi, ya Almanya’ya okumaya gidecektim ya da Türkiye’de kalıp burada bir üniversite okuyacaktım. Arkadaşlarımla birlikte üniversite tercihlerini yaparken gözüme İTÜ-SUNY İşletme bölümü çıktı ve neden olmasın dedim. 4 senenin sonunda iki farkli üniversiteden lisans diploması almak, farklı ülkelerde  okuma ve çalışma fırsatına sahip olmak beni etkilemişti. Uzun süren kararsızlık dönemimden sonra İTÜ-SUNY Işletme bölümünü tercih ettim ve bu tercih başıma gelen güzel şeylerden biriydi.

4 senelik lisans programım boyunca derslerde birçok şeyi deneyimleme imkani buldum. İlk olarak farklı disiplini, yaşayış biçimlerini, kültürlerini yakından tanıma ve karşılaştırma imkanı buldum. Benim dışımda farklı ülkelerden gelen bir sürü insan ile tanışıp bu insanlarla birlikte ülkeyi bir uçtan bir uca dolaştım. Ancak benim için en önemlisi okumak icin kendi konfor alanimin dışına çıkmak oldu. Farklı bir ülkede kendi kendime bir şeyler yapmaya çalışmak- kendi ayaklarımın üstünde durmak bana çok şey öğretti. Kendi sınırlarımı tanımlamamda, kendi potansiyelimin farkına varmamda bana çok yardımcı oldu.

Bugün baktığımda beni ben yapan, hayata daha farklı bir bakış açısı ve vizyon ile bakmamı sağlayan ve beni her anlamda olgunlaştıran bir okuldan çıktığım için çok mutluyum.