Mezunlar / Onur Özkaraman, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton Üniversitesi- İTÜ'17

Merhaba arkadaşlar, bilişim sistemleri mühendisliğini seçerken hayatımın akışının nasıl değişeceğine dair herhangi bir fikir sahibi değildim. Mezun olduktan sonra bu bölümde okumanın aslında bana neler kazandırdığını gerçek hayata atılınca anladım. Hangi bölümü okursanız okuyun, Amerika’da eğitim alıp, 2 sene boyunca burada yaşamak sizleri yaşıtlarınızın bir değil on adım önüne geçiriyor. Amerika gibi Türkiye ile uzaktan yakından alakası olmayan bir kültürü, yaşam tarzını görmek insana bir farklı bir bakış açısı yeni bir vizyon katıyor. Yaşayacağınız süre boyunca edindiğiniz iyi ve kötü tecrübelerin karşılığını mezun olduktan sonra hayatta daha güçlü bir şekilde tutunmanızı sağlayacaktır.

Burada okumanın en büyük katkısı bizlere 3 seneye kadar verilen çalışma izni. Mezuniyetimden sonra aileme Binghamton’da veda edip Los Angeles’a yerleştim. Su anda bir firmada yazılım mühendisi pozisyonunda çalışmaktayım.

Aklınıza takılan herhangi bir soru var ise hiç çekinmeden bana herhangi bir sosyal medya platformundan yazabilirsiniz.

The State University Of New York Türkiye Ofisi Büyükdere Cad. Kırgülü Sok. Metrocity D Blok Kat: 4 Levent İstanbul / TURKIYE 34330, T: +90 212 319 1838-39, suny@suny.edu.tr