Mezunlar / Agah Erdoğan Uğur, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Binghamton Üniversitesi-İTÜ'16

4 yılda çift diploma fırsatı, farklı kültürlerden insanlari tanımak ve uluslararası alanda OPT fırsatından yararlanmak ve tecrübe kazanmak için bu bölümü tercih ettim. Çift diploma eğitimim boyunca her zaman bana destek veren aileme teşekkür ediyorum. Başta İngilizce seviyemden dolayı zorluk çekmeme rağmen şu an ne kadar doğru bir karar verdiğimi farkındayım. Bu program hem kültürel hem de sosyal anlamda kendimi geliştirmemde çok büyük rol oynadı.

Amerikan eğitim sistemi bizim eğitim sistemimizden farklı olmasına rağmen, 4 yılda iki farklı eğitim sistemini tecrübe edinmek planlı ve programlı çalışarak dersleri takip etmeme yardımcı oldu. Binghamton’da almış olduğum Amerikan Tarihi, Sinema ve Tekvando dersleri kültürel ve fiziksel olarak kendimi geliştirmemde büyük katkı sağladı.

Bu programlarda okuyan ve okumayı planlayan arkadaşlara tavsiyem; hazırlık yılı ve lisans döneminde karşılaştığınız sıkıntılar ve zorluklara karşı asla pes etmeyin. Düzenli ve programlı bir çalışma ile üstesinden gelebilirsiniz, unutmayın zaman geçtikçe geçirmiş olduğunuz zorlukların meyvesini hem akademik hem de kariyer hayatınızda alacaksınız. Bu bölümde okumak staj ve iş için de büyük imkan sağlıyor. Mezun olduktan sonra Amerika’da özel bir şirkette E-Ticaret üzerine web developer olarak çalışmaktayım.

SUNY Binghamton-İstanbul Teknik Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Çift Diploma Programı ailemin de desteğiyle hayatımda aldığım en kritik ve en doğru kararlardan biridir. İki üniversitenin de mezunu olmaktan gurur duyuyorum.

The State University Of New York Türkiye Ofisi Büyükdere Cad. Kırgülü Sok. Metrocity D Blok Kat: 4 Levent İstanbul / TURKIYE 34330, T: +90 212 319 1838-39, suny@suny.edu.tr