Ekonomi / İzmir Ekonomi Üniversitesi - SUNY Cortland * Bu program yeni öğrenci almamaktadır.

Türkiye'deki Üniversite
:
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Amerika'daki Üniversite
:
SUNY Cortland * Bu program yeni öğrenci almamaktadır.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı Cortland Üniversitesi ile ortak yürütülen bir çift diploma programıdır. Bu program 2005 yılından itibaren öğrenci almaktadır. Öğrenciler birinci ve üçüncü yıllarında İEÜ’de eğitim alırken, ikinci ve dördüncü yıllarında Amerika’da SUNY Cortland’da eğitim almaktadırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanır.

Programın süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir. Bu programa başlayabilmek için öğrencilerin IBT üzerinden minimum 72 (veya kabul edilen başka bir uluslararası İngilizce seviye tespit sınavından eşdeğer bir puan) alması gerekmektedir.  Eğer yeterli skor alınamazsa öğrenciler İEÜ’de hazırlık eğitimi almak zorundalar. Yeterli TOEFL puanını almak için öğrencilere iki yıl süre verilir.

Öğrenciler İEÜ’de eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden İEÜ’ye ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak SUNY Cortland’a ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  İEÜ Balçova Kampüsü’nde, Amerika’daki eğitimlerini ise SUNY Cortland’da alacaklardır.

Bu saygın üniversitelerde başarı ile programı tamamlayan öğrenciler Amerika’da kendi alanlarında OPT (Optional Practical Training) adı verilen yasal çalışma hakkına sahip olacaklardır.

Bu program hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Tüm Programlar