Ekonomi / İstanbul Teknik Üniversitesi - SUNY New Paltz (Bu programa yeni öğrenci alınmamaktadır.)

Türkiye'deki Üniversite
:
İstanbul Teknik Üniversitesi
Amerika'daki Üniversite
:
SUNY New Paltz (Bu programa yeni öğrenci alınmamaktadır.)

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı New Paltz’ın birlikte yürüttüğü bir çift diploma programıdır. Bu program 2003 yılından beri öğrenci almaktadır. Öğrenciler eğitimlerinin ilk yılını, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfın güz dönemlerini  İTÜ-İstanbul’da, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfların bahar dönemlerini (Ocak-Temmuz arası yaz dönemini kapsayacak şekilde) SUNY New Paltz’da alırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanırlar.

Program süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir Bu programa başlayabilmek için öğrencilerin TOEFL IBT üzerinden minimum 74 (veya kabul edilen başka bir uluslararası İngilizce seviye tespit sınavından eşdeğer bir puan) alması gerekmektedir. Eğer yeterli skor alınamazsa öğrenciler İTÜ’de hazırlık eğitimi almak zorundalar. Yeterli TOEFL puanını almak için öğrencilere iki yıl süre verilir.

Öğrenciler İTÜ’de eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden İTÜ’ye ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak SUNY New Paltz’a ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler  belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  İTÜ Maçka Kampüsü’nde, Amerika’daki eğitimlerini ise SUNY New Paltz’da alacaklardır.

Bu saygın üniversitelerde başarı ile programı tamamlayan öğrenciler Amerika’da kendi alanlarında OPT (Optional Practical Training) adı verilen yasal çalışma hakkına sahip olacaklardır.

Bu program hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Tüm Programlar