Sosyoloji / Anadolu Üniversitesi - The University at Albany

Amerika'daki Üniversite
:
The University at Albany

Anadolu Üniversitesi (AÜ)ve New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı Albany Üniversitesi ile ortak yürütülen bir çift diploma programıdır.. Öğrenciler birinci ve ikinci yıllarında Anadolu Üniversitesi’nde eğitim alırken, üçüncü ve dördüncü yıllarında Amerika’da Albany Üniversitesi’nde eğitim almaktadırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanır.

Programın süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir. Bu programa kabul edilebilmek için öğrencilerin IBT üzerinden minimum 70 alması gerekmektedir.  Eğer yeterli skor alınamazsa öğrenciler Anadolu Üniversitesi’nde hazırlık eğitimi almak zorundalar. Yeterli TOEFL puanını almak için öğrencilere iki yıl süre verilir.

Öğrenciler Anadolu Üniversitesi’nde eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden Anadolu Üniversitesi’ne ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak Albany Üniversitesi’ne ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler  belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde, Amerika’daki eğitimlerini ise Albany Üniversitesi’nde alacaklardır.

Bu saygın üniversitelerde başarı ile programı tamamlayan öğrenciler Amerika’da kendi alanlarında OPT (Optional Practical Training) adı verilen yasal çalışma hakkına sahip olacaklardır.

Tüm Programlar